Okee, okee, het weekend is weer voorbij, laten we weer een beetje rustig aan gaan doen! Gisteren kwam die – oh zo lekkere! – smeuïge appel kaneel cake online en dat is natuurlijk gewoon puur genieten…. Maar na het weekend ben ik dan ook altijd wel weer klaar met alles eten dat los en vast zit, en dan ga ik toch weer voor gezonder. Afgelopen dagen ging het bij mij tussen alles of niets. Van snoepen met een grote S tot heel bewust kiezen voor een uitgebalanceerde maaltijd. En nu de week weer is begonnen, ga ik voor de grote G van verse Groenten, en dan mag deze winterse boerenkool salade met kikkererwten zeker weer op het menu.
Afgelopen vrijdag ging ik met mijn zus een avondje naar de sauna. Dat was een spontane beslissing, en daarom was het juist zo ontzettend lekker en leuk! Ze vroeg me donderdagavond wat ik de dag erna zou gaan doen en of ik zin had om mee te gaan naar Spa Zuiver. Eh, ja, moet ik hier over nadenken?, natuurlijk ga ik mee! Ik hou van sauna’s! Maar ik ben niet het type dat in het koude dompelbad springt hoor. Ik vind juist het zweten heel fijn, maar daarna douche ik wel met lauw water af… #mietje Ik vind het vooral zo fijn dat je helemaal niets hoeft, dat je telefoon in het kluisje blijft!!, dat je de tijd hebt om bij te praten, en dat je er zo ontzettend lekker kunt ontspannen…
We hadden afgesproken om rond etenstijd elkaar bij de sauna te zien, en dus verzorgde ik – zoals een echte goede moeder, ahum – het avondeten voor het thuisfront. Het thuisfront vond het prima dat ik weg zou zijn, maar verzocht dan wel om patat, frikadellen, kroketten, bier, en chips. Dus…. ik kocht braaf in en plaatste deze foto op Instagram…. zo ziet mijn boodschappenmandje er niet heel erg vaak uit…
Weet je, dit kan mij dus echt niet schelen hè…. Toen Simon de dag ervoor al vertelde dat hij zin had in patat, dacht ik okee, moet kunnen. Maar eigenlijk had ik er zelf niet zo heel veel trek in…. Ik vond het dus prima om samen met mijn zus in de sauna te eten, en dat er thuis gesmuld werd van patat met appelmoes.
Maar die boerenkool salade met kikkererwten dus… die at ik afgelopen week als lunch. Met nog een restje boerenkool in de koelkast, en mijn voornemen om voor mezelf een goede lunch in elkaar te zetten, was deze salade snel geboren. Ik hou ervan om peulvruchten in mijn salade te verwerken, want zo maak ik mijn salade goed vullend. En de avocado en olijfolie zorgen hier voor de goede vetten. Zo zijn alle elementen van een bewuste maaltijd weer aanwezig, #easypeasy! En deze salade is dus warm… en dat vind ik heerlijk met dit weer!
Boerenkool salade met kikkererwten
Voor 2 personen:
- 200 gr boerenkool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode bieten (voorgekookt)
- 1 avocado
- 100 gr kikkererwten (pot)
- 2 handjes zonnebloempitten
- olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 2 el balsamico azijn
- peper
- zout
Nodig: kommetje, grote saladeschaal, wokpan, bakplaat, bakpapier
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze nog even na met wat lauwwarm water. Dep de kikkererwten droog en doe ze in de kom. Meng met wat olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en komijn en spreid ze uit over de beklede bakplaat. Schuif de oven in en rooster in ongeveer 20 minuten tot knapperige bolletjes. Schep halverwege even om.
Schil en snipper de ui, maak ook de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in. Als de ui glazig ziet, pers je de knoflook erbij uit. Doe nu ook de boerenkool in de pan en roerbak voor ongeveer 4 minuten.
Snij de bietjes in stukjes, of rasp ze grof. Snij de avocado doormidden en draai de twee kanten van elkaar. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil, snij hier kleine blokjes van.
Doe de boerenkool in de saladeschaal, voeg hier de biet en avocado aan toe en doe hier ook de zonnebloempitten bij. Voeg nu nog 2 el balsamicoazijn toe en eventueel nog wat olijfolie. Strooi de kikkererwten als laatste over de boerenkool salade en geniet van je gezonde lunch!
Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Wat een verrukkelijke ingrediënten, ik denk dat boerenkool, kikkererwten en avocado echt een prachtige combinatie zijn! ! Het ziet er ook zo mooi uit !