Boeren omelet met groenten! Wat me altijd wel opvalt aan de gerechten die ik in Oostenrijk op het terras aan de piste of bij een restaurant in het dorp eet, zijn de porties die je krijgt. Volgens mij geloven die Oostenrijkers dat je na een halve dag skiën wel een mégaportie kunt gebruiken!
En dat is natuurlijk ook wel zo, maar niet als je formaat Reny bent…. Ik ben namelijk helemaal niet zo groot, en de borden die hier geserveerd worden, die kan ik echt halverwege de week niet meer leeg eten….
Boeren omelet met groenten
En dan kies dus na een paar dagen los gaan op de Wiener schnitzels, Tiroler Gröstl en goulash soep – recept komt morgen! – meestal voor een boeren omelet met groenten, zo simpel maar ook zo lekker! En op die eiwitten kan ik de rest van de middag natuurlijk wel weer vooruit!
Gezonde boeren omelet met groenten
Bij mij draaien vakanties absoluut niet om gezond eten, en ik zal je alvast verklappen dat ik elke dag aan de wijn zit hier. Daar is het tenslotte vakantie voor, als ik volgende week thuis ben pak ik de draad wel weer op. Maar van een ei word ik altijd wel blij, en zeker als er in het gerecht lekker veel groenten zitten verwerkt.
Ik zie dat eigenlijk niet eens meer als gezond eten, want ik vind het vooral heel erg lekker. Er staan dan ook al heel wat soortgelijke recepten hier op de blog, van frittata’s met spinazie tot roereieren met zalm, tot ei-wraps uiteraard ook gevuld met groenten. Nee, eieren eten vind ik sowieso geen straf…
Boeren omelet met champignons
Deze boeren omelet kun je denk ik op wel 100 manieren klaar maken, als je er maar lekker veel groenten in stopt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor dit recept echt mijn koelkast en voorraadkast heb opengetrokken en gewoon heb gekeken wat ik nog in huis had.
Want volgens mij luistert het met dit Oostenrijkse gerecht – dat natuurlijk net zo goed hartstikke Hollands is – niet zo nauw. De ene keer krijg je er doperwtjes doorheen, de andere keer wordt er weer prei meegebakken. Ik ga mijn best doen om van al mijn pistelunches een foto te delen op Instagram, dus neem zeker daar ook een kijkje, en dan zie je ook hoe mijn Oostenrijkse boeren omelet er deze keer uit zag….
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 aardappel
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 tomaat
- 100 gram champignons
- 1/2 courgette
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
- 1 theelepel komijn
- 50 gram oude kaas (geraspt)
- olie (om in te bakken)
- verse peterselie
Bereiden
- Schil de aardappel en snij deze in dunne plakken. Doe in de steelpan en kook in een bodempje water in een minuut of 5 beetgaar. Giet de aardappelschijfjes af in een vergiet en laat ze even rusten.
- Maak de ui schoon en snij fijn. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snij in fijne blokjes. Snij de tomaat in kwarten, snij het de zaadjes eruit en het vruchtvlees fijn. De courgette mag ook in blokjes, de champignons in plakjes.
- Verwarm wat olie in de koekenpan en fruit hier eerst zachtjes de ui in. Voeg daarna de paprika, courgette en champignons toe en bak ze even mee, een minuut of 3. Als laatste mogen de tomaatjes en de aardappelschijfjes in de pan en is het tijd om de kruiden toe te voegen. Doe naar smaak wat peper en zout bij de groenten, pers de knoflook uit en strooi 1 tl komijn erbij. Schep goed om.
- Kluts ondertussen de eieren los. Druk de groenten zachtjes aan, zodat de bodem van de koekenpan goed bedekt is en schenk dan de eieren in de pan. Laat de boeren omelet langzaam garen, met de deksel op de pan. Serveer met wat geraspte kaas en verse peterselie.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest