Vandaag deel ik een super makkelijk recept om zelf boekweit wraps te maken. Deze wraps zijn ideaal als glutenvrije vervanger van tortilla’s en perfect voor zowel de lunch als het avondeten. Beleg je boekweit wraps bijvoorbeeld met Mexicaans gehakt of maak een gezonde vegetarische variant. Zelfgemaakte boekweit wraps zijn net zo licht en luchtig als gewone wraps, maar gezonder. En het beste van alles? Je hebt slechts drie ingrediënten nodig!
Als je me al een tijdje volgt, weet je dat ik graag lunch zonder brood. Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe gerechten te bedenken, en deze boekweit wraps zijn een perfect alternatief voor tarwe wraps. Ze zijn glutenvrij en boekweit biedt een hoop gezondheidsvoordelen. Daar vertel ik je straks meer over!
Boekweit wraps maken
Zelf boekweit wraps maken is net zo eenvoudig als het bakken van pannenkoeken. Je hebt alleen boekweitmeel, plantaardige melk en eieren nodig. Boekweitmeel kun je in de meeste supermarkten kopen, maar ik haal het vaak bij de molen. Misschien heb jij er ook eentje in de buurt!
Boekweit is van nature glutenvrij en rijk aan voedingsvezels, wat goed is voor je spijsvertering en je langer een verzadigd gevoel geeft. Dit maakt deze boekweitwraps een gezonder alternatief voor tarwe wraps, die vaak minder voedingsstoffen bevatten. Ideaal voor een voedzame lunch of diner!
Boekweit wraps recept
Boekweitmeel wordt gemaakt van gemalen boekweitkorrels. Deze korrels kun je ook gebruiken in plaats van rijst of pasta, bijvoorbeeld in een salade met broccoli en zalm. Zelf vind ik boekweitkorrels ook heerlijk geroosterd als topping op mijn yoghurt.
Met boekweitmeel maak je eenvoudig deze wraps. Het is bijna geen recept te noemen, zo simpel is het. Beleg je boekweit wraps met makreel en pesto, of probeer hummus en gegrilde groenten. Ook gerookte kip en avocado is een geweldige combinatie voor een gezonde lunch.
Meer boekweit recepten:
Wil je na het maken van deze boekweit wraps aan de slag met boekweit en ben je nog op zoek naar inspiratie? Zowel de boekweitkorrel als het boekweitmeel kun je gebruiken voor deze gerechten:
- Boekweitsalade met broccoli en zalm
- Crunchy boekweit ontbijt met banaan
- Risotto van boekweit met ui en doperwten
- Boekweit granola met kokos
- Boekweitmuffins met spinazie
Nodig
- Soeplepel
Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel
- 450 ml plantaardige melk
- 3 eieren
- snuf zout
- olie (om in te bakken)
Bereiden
- Doe het boekweitmeel in de mengkom, schenk hier de plantaardige melk bij en tik de eieren boven de kom.
- Roer de ingrediënten voor de boekweit wraps met een garde tot een glad beslag.
- Verwarm de pannenkoekenpan op het vuur en voeg een beetje olie toe.
- Wanneer de pan goed warm is, schenk je met een soeplepel wat beslag in de pan. Laat mooi rond uitlopen en bak de boekweit wraps in zo'n 2 a 3 minuten per kant mooi goudbruin.
- De hoeveelheid beslag is genoeg voor ongeveer 8 wraps. Herhaal bovenstaande stap, vet de pan steeds opnieuw in en bak de wraps mooi bruin.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor boekweit wraps? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.