Lunch time! Vandaag deel ik een makkelijk recept voor bieten tortilla wraps met zoete aardappel en avocado. Een prachtige roze tortilla boordevol groente. Nu de scholen weer zijn begonnen en ik ook weer aan het werk ben gegaan, is het tijd om weer wat extra aandacht aan onze lunch te besteden. En weer wat extra groen – of roze in dit geval – aan mijn gerechten toe te voegen.
Back to normal! Zo na de vakantie heb ik daar altijd behoefte aan…. Even weer wat extra aandacht aan mijn voeding besteden en dan met name weer extra groenten toevoegen. In de ochtend maak ik dan graag een groene smoothie klaar, zo start ik de dag gelijk al goed.
En ook aan mijn lunch en avondeten voeg ik extra veggies toe. Ik voel me daar lekker bij en eigenlijk is het helemaal zo lastig niet om zo wat extra vitamientjes binnen te krijgen.
Mexicaanse groente tortilla
Ik deel vandaag dan ook een makkelijk lunch recept met een Mexicaans tintje met je. De Bieten Tortilla’s van Santa Maria die ik in dit recept gebruik, bevatten namelijk veel groenten. Met deze groente wraps kun je dus makkelijk extra groente toevoegen aan de lunch. Rode biet it is, vandaar de prachtige roze kleur van deze tortilla’s. Verder zijn ze op allerlei manieren te vullen met extra groenten.
Santa Maria introduceert twee soorten groente tortilla’s. Roze bieten tortilla’s en oranje wortel tortilla’s. Ik ben gek op lunch wraps en laat je graag zien hoe je aan de wraps een Mexicaanse twist geeft. Geïnspireerd door de TikTok hype om wraps te ‘vullen’, ging ik met mijn meiden aan de slag.
TikTok wrap
Ik heb tegenwoordig echt twee pre-pubers in huis… allebei kijken ze het liefst hele dagen naar TikTok filmpjes en wordt de ene na de andere life-hack met mij gedeeld. Zo ook deze manier van tortilla’s vullen en vouwen. Het idee is dat je op elke kwart van de tortilla een andere vulling legt en dan de tortilla kwart voor kwart over elkaar heen vouwt.
De bieten tortilla wraps vul ik met een kruidige Tex Mex zoete aardappel puree, frisse salade met mais en zwarte bonen, avocado, milde tomatensalsa en uiteraard een flinke hand cheddar kaas. Ze zijn ideaal om mee te nemen als lunch voor op school of onderweg!
Bieten tortilla
Wil je de bieten tortilla wraps of de wortel tortilla wraps ook proeven en kans maken op zo’n leuke limited edition Santa Maria X MyMepal lunchtrommel? Doe dan mee aan de winactie die Santa Maria organiseert op haar social kanalen. Op de Facebook pagina en het Instagram account van Santa Maria maak je kans op 1 van de 50 pakketen met tortilla’s en een mooie lunchbox.
Bieten tortilla recept
Hoe voeg jij extra groenten aan je dag toe? Ik heb alvast een makkelijk recept voor bieten tortilla’s met zoete aardappel en avocado voor je. Een heerlijke groente lunch die helemaal past bij even back to normal!
Nodig
Ingrediënten
- 4 Santa Maria Rode Bieten Tortilla
- 300 gram zoete aardappel
- 1 avocado
- 75 gram rucola sla melange
- 1 blikje maïs
- 1 blikje kidneybonen
- 4 eetlepels Santa Maria Salsa mild
- 50 gram Cheddar kaas
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel koriander (gedroogd)
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- snuf cayennepeper
- snuf kaneel
Bereiden
- Schil de zoete aardappel en snij deze in grove stukken. Doe de zoete aardappel blokjes in een pan met water en kook ze in 8 minuten gaar.Laat de zoete aardappel afkoelen en stamp deze dan tot puree.
- Breng de zoete aardappel puree op smaak met chilipoeder, komijn, koriander, oregano, een beetje cayennepeper en een snuf kaneel.
- Snij de Santa Maria bieten tortilla vanaf de onderkant in tot het midden. Verdeel over de eerste ‘kwart’ links van de ingesneden tortilla wat frisse sla.
- Beleg de tweede kwart van de tortilla met een laagje zoete aardappel puree. Strooi hier wat maïs en kidneybonen over heen.
- Snij de avocado in fijne reepjes en leg deze op de derde kwart van de tortilla.
- Besmeer daarna de laatste kwart van de tortilla met een eetlepel tomaten salsa en strooi hier ruim de cheddar over heen.
- Nu is het tijd om de TikTok hack in te zetten. Vouwde kwart van de tortilla met frisse sla over de kwart met zoete aardappelpuree en mais en kidneybonen.
- Vouw nu de tortilla over de kwart met avocado en tot slot over de laag met tomaten salsa en cheddar kaas.
- Je kunt deze lunch bieten tortilla met zoete aardappel en avocado al van tevoren klaar maken. Bewaar deze dan afgesloten in de koelkast.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor rode bieten tortilla met zoete aardappel en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier mijn disclaimer.