Vorige week was ik een dag aan het werk in het verre Brabant, in Oisterwijk om precies te zijn. Ik was voor een campagne uitgenodigd om naar de Leerfabriek te komen, daar waar de bakkerij van Robèrt van Beckhoven is gevestigd. Misschien doet die naam een belletje bij je rinkelen….? Ik ken hem van Heel Holland Bakt, maar ook van het feit dat hij een van de beste bakkers van Nederland is. Dus je begrijpt, toen ik helemaal in Brabant in de winkel van deze bakker stond, moest ik natuurlijk wat brood en ander lekkers mee naar huis nemen. Ik hou namelijk van goed brood, en dan lekker rijk belegd. Bijvoorbeeld met deze pittige avocadospread met wat kiemen en een gekookt eitje. Perfect als lunch!
Het leven kan zo simpel zijn… Een avocado op brood is een makkelijke manier om te kiezen voor suikervrij broodbeleg en ook nog eens hartstikke lekker. Heb je trouwens gezien dat er in de supermarkt tegenwoordig kant-en-klare avocadospread te koop is? Ik moest er een beetje om lachen, want hoeveel moeite is het om een avocado tot spread te maken? En wat mij opviel; in deze spread uit de winkel zit toch ook nog weer suiker, helaas. Maar om eerlijk te zijn, een avocado alleen prakken is wel iets te eenvoudig. Ik breng de avocadospread graag een beetje op smaak door er nog wat kruiden aan toe te voegen.
De combinatie van avocado met zalm of met kip is ook een heerlijke, maar deze keer koos ik voor een gekookt eitje en wat pittige kiemen. Super lekker! En dan dat verse brood, ik vond het zeker de moeite waard om hier voor om te rijden!
Pittige avocadospread
Voor 1 broodbeleg:
- 1/2 avocado
- 1 el kwark of stevige yoghurt
- 1 tl komijn
- 1/2 tl nootmuskaat
- druppel citroensap
- peper
Nodig; snijplank, kommetje
Bereiden: Snij de avocado over de lange kant doormidden, draai de kanten in tegengestelde richting en haal 1 helft los. De andere helft – laat de pit erin zitten – dek je af en leg je in de koelkast.
Schep met een lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak dit op een snijplak tot spread. Doe de avocadospread in de kom en doe hier de kwark of stevige yoghurt en een druppel citroensap bij. Breng op smaak met de komijn, nootmuskaat en peper naar smaak. Lekker met verse kiemen, een gekookt ei, of bijvoorbeeld met zalm of kipfilet.
Ga je aan de slag met dit recept voor pittige avocadospread? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
2 reacties
Klinkt erg lekker! Is dit in de koelkast te bewaren?
Zou het graag vanavond en morgen/overmorgen als lunch op mn werk eten!
Bofkont! Ik hoop bij Robèrt nog eens zijn
broodbakcursus te gaan volgen, maar moet daar nog even voor sparen.
Je brengt mij in ieder geval wel op een idee voor wat ik straks ga eten op mijn broodje…