Hoe je meer groenten kunt toevoegen aan de je eetpatroon? Simpel! Eet een salade! Altijd als de lente begint, dan wissel ik mijn soep in voor salade. Ik hou van knagen op groene blaadjes, maar dat is natuurlijk wel een beetje saai. Dus maak ik van elke salade een klein feestje, want er is zoveel mogelijk met een salade! Ik schreef trouwens al eens een blogje over hoe je een gezonde salade samenstelt, handig om als leidraad te gebruiken wanneer je nog niet zo’n ervaren saladebouwer bent. En wat ook handig is, is als ik je 5 x salade inspiratie geef. Zo kun jij ook de groenste feestjes op je bord toveren.
Doe je mee aan de #zomerfit challenge? Dan is 1 van de uitdagingen om dagelijks meer groenten te eten. De komende week deel ik nog meer tips met je, zodat het makkelijker wordt om gedurende de dag extra groenten toe te voegen. Maar de allermakkelijkste tip geef ik je vandaag alvast, en dat is: eet vaker een salade! Ben je nou niet zo creatief of handig in het samenstellen van een lekkere, vullende en voedzame salade? Geen nood, ik verzamelde 5 heerlijke recepten voor je:
5 x salade inspiratie
Met salades is het een kwestie van durven. Durven om te combineren, om verschillende ingrediënten toe te voegen en te zien welke smaken er ontstaan. En wat je ook zeker moet doen met een salade, is zorgen dat er voldoende in zit, dat alles in balans in en dat de salade vullend genoeg is. Mijn favorieten:
Salade met kikkererwten, rode biet en geitenkaas
Deze salade kun je eigenlijk het jaarrond maken, en de combinatie van de bietjes en de geitenkaas vind ik echt hemels. Ik voeg daar dan wel een fris augurkje aan toe, perfecte match!
Quinoa salade met kip
Ook bij Puur Suzanne staan heerlijke salades op de blog. Deze quinoa salade met kip staat op mijn must try lijstje, maar dat wordt langer en langer…..
Kikkererwten, tonijn en rode ui
De salade met kikkererwten, tonijn en rode ui is eigenlijk mijn absolute favoriet en deze staat hier dan ook regelmatig op tafel. Ik varieer qua peulvruchten en doe er soms nog wat restjes andere groenten doorheen.
Salade met halloumi en granaatappel
Halloumi is een van mijn nieuwere verslavingen…. Ik ben echt dol op kaas, en eigenlijk lust ik alle soorten wel. Door een salade is gegrilde halloumi zo lekker, het geeft enorm veel smaak en een fijne bite!
Zomerse pastasalade met kip en mango chutney
Deze salade maakte Suzanne klaar en zeg nou zelf, dat is toch zomer op je bord! Pasta is altijd een fijne bron van koolhydraten in een salade, en kies dan uiteraard altijd voor de volkoren variant!
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
1 reactie
Waar koop jij de halloum? Heb deze laatst bij een turksewinkel gekocht en vond deze erg zout (of hoort dat zo)