Als je mij volgt via Facebook of Instagram dan had je het vast al gezien…. Afgelopen week zat ik ineens 2 dagen in Spanje. In San Sebastián om precies te zijn. Dat was een vrij spontane actie… Last minute werd ik gevraagd om mee te gaan en na even snel te checken met het thuisfront besloot ik om ook net zo spontaan gewoon mee te gaan. Even uit de gekte die verhuizen heet en tijd voor leuke dingen! En daar deed ik nog wat laatste Paas-inspiratie op. Vandaag 3x tapas voor de Paasbrunch. Of pintxos eigenlijk, zoals deze broodjes in Spaans Baskenland heten. Lekker zijn ze sowieso, of je ze nou bij het ontbijt, de lunch of bij de borrel op tafel zet!
Oh ik besef me echt wel dat ik een lucky bastard ben dat ik voor deze persreis werd meegevraagd! Of ik 2 dagen met de Opel Grandland X Ultimate door Spaans Baskenland wilde touren. Of ik wilde eten bij een Michelin sterrenrestaurant? En of ik zin had ik een stadswandeling door San Sebastián met pintxos tour? Eh, laat me even nadenken…. Het was een erg fijn tripje en ook erg lekker om er even tussenuit te zijn. Een kleine reset tussen alle hectiek door. En als extra bonus deed ik ook nog wat last minute inspiratie voor de Paasdagen op!
Vroeg in de ochtend reed ik naar Schiphol om vanaf daar via Madrid naar Bilbao te vliegen. Op de luchthaven stond een stoere Opel Grandland X Ultimate klaar om mee weg te rijden. Misschien weet je dit niet van mij, maar ik ben dol op autorijden. Met de paplepel ingegoten gekregen, de autoboekjes die mijn vader las vond ik altijd maar wat interessant. En rijden door mooie landschappen, daar maak je mij blij mee! Echt heerlijk, beetje – niet te veel – gas geven en om me heen kijken!
Ik zal je binnenkort nog meer laten zien van deze trip! We aten bij restaurant Amelia in San Sebastián, bekroond met 1 Michelin ster. Ik hoef niet te vertellen dat ik daar ook van heb genoten! En de volgende dag maakten we een stadswandeling en proefden we verschillende pintxos. De Baskische versie van tapas, al heb ik me laten vertellen dat het niet helemaal hetzelfde is. Ik ging thuis aan de slag en maakte 3x tapas voor de Paasbrunch. Makkelijke kleine hapjes die niet al te zwaar vallen. En goed van tevoren klaar te maken, zodat je aan tafel lekker lang kunt genieten!
3x Tapas voor de Paasbrunch
Voor ongeveer 15 stuks:
- 1 stokbrood, in dunne plakken gesneden
Met eiersalade en truffelmayonaise:
- 4 eieren
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el truffelmayonaise
- peper
- zout
- verse peterselie
Nodig: steelpan, schaaltje
Bereiden: Kook de eieren in het steelpannetje met een flinke laag water in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn. Doe in een schaaltje en meng met de yoghurt, truffelmayonaise, peper en zout. Maak af met wat verse peterselie. Besmeer de broodjes met de eiersalade met truffelmayonaise.
Met roomkaas, avocado en Serranoham
- 5 el roomkaas
- 1/2 avocado
- 5 plakjes Serranoham
- peper
Bereiden: Besmeer elk broodje met een flinke laag roomkaas. Haal de pit uit de avocado en gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de schil te scheppen. Snij de avocado in dunne plakken en leg 2 a 3 plakjes op de broodjes met roomkaas. Maak de tapas af met een plakje Serranoham en wat peper naar smaak.
Met geroosterde paprika en ansjovis
- 1 kleine rode paprika
- 1 blikje ansjovis in olijfolie
- olie
- peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente ui
Bereiden: Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne reepjes. Gebruik dit recept voor het roosteren van de paprikareepjes. Wil je nog sneller? Dan kun je ook geroosterde paprika in pot in de winkel kopen. Let dan wel op de ingrediëntenlijst…. Beleg elk broodje met wat reepjes paprika en leg hier 1 a 2 ansjovis filets op. Maak de lente ui schoon, snij in fijne ringen en strooi deze dan over de tapas broodjes.
Zo wordt Pasen wel heel fijn! Ga je aan de slag met deze recepten voor 3x tapas voor de Paasbrunch? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube