Vandaag weer een gastblog van Kersti, die zichzelf gigantisch wist te verwennen met een echte ‘Pink Ladies’ lunch: een lunch salade met zalm én een roze smoothie. Ik denk dat mijn meiden – en ikzelf – maar wat graag bij haar aanschuiven. Het maken van een salade voor de lunch is trouwens een hele fijne manier om de boterham te vervangen. Je bent er misschien iets meer tijd mee kwijt, maar voorbereiding is het halve werk. Zo kook ik vaak de eieren al in de ochtend, als ik het ontbijt sta klaar te maken. Je legt ze daarna – met schil – in de koelkast en tegen lunchtijd kun je ze direct snijden en door je salade heen doen.
Lunch salade met zalm:
- 1/2 Kropsla, in grove stukken gescheurd
- 100 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 1 gekookt ei in stukjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij in stukken
- Alfalfa
- 1 el Pijnboompitjes, even geroosterd in de pan
- 1 el Hennepzaad
- Verse peterselie, in stukjes gesnipperd
- Dressing: paar flinke scheuten appelciderazijn, ‘n lekkere klets olijfolie extra vierge, zout, peper. Mosterd is er ook lekker bij (had ik deze keer niet gedaan)!
Frambozensmoothie:
- bakje rijpe frambozen
- havermelk met vanille-aroma
- banaan
- eventueel voor de smaakversterking: vleugje kaneel en wat citroensap
Bij elkaar in de blender, bzzzzzt en je hebt een godinnelijke drank.
Ik denk dat kleine meisjes dit ook een lekker vinden, geef er een twist aan als Prinsessenlunch! Geniet, lovely ladies!”
Dank je wel lovely Kersti voor jouw bijdrage! Hier gaan we zeker weer van smullen!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin