Minstens 1 keer per week bij ons op tafel. Of nou ja, laat het eens in de 2 weken zijn. Maar nasi goreng, of bami goreng net zo gemakkelijk, maak ik zo graag klaar! Het is een super handig gerecht voor als ik even niet weet wat wij moeten eten. En ja, dat gebeurt ook wel eens hoor! Want je denkt misschien dat ik als foodblogger altijd precies weet wat er die avond op het menu staat? Maar dat is niet altijd waar…. De weken zijn hier de laatste tijd zo hectisch dat ik ook vaak last minute nog mag beslissen wat er wordt gegeten. Deze basis kruidenmix voor nasi goreng is al meerdere keren mijn redder in nood geweest…. Laat dezakjes nasikruiden voor wat ze zijn en lekker zelf aan de slag!
Hectische weken ja. Er gaat achter de schermen van mijn site nog zoveel meer om dan je aan de voorkant kunt zien. Natuurlijk probeer ik op mijn blog zoveel mogelijk te delen wat wij hier in huis eten. Maar daarnaast is er ook nog een gezinsleven, en 2 lieve dochters die ik graag mijn aandacht geef. En dan is er de laatste tijd nog een plannetje waar ik behoorlijk veel tijd aan kwijt ben… Wij zijn namelijk bezig met een nieuw huis!! Echt, een droom die uit gaat komen, maar het heeft momenteel best wat voeten in de aarde.
Nasikruiden
Op dat soort momenten vind ik het fijn om terug te grijpen op makkelijke recepten. Op basisgerechten die ik zonder na te denken klaar maak. Waarvoor ik de ingrediënten 9 van de 10 keer al standaard in huis heb. Of die ik anders makkelijk kan krijgen, of kan aanpassen. Met deze kruidenmix voor nasi goreng zit ik altijd goed. De gedroogde kruiden staan in mijn keukenla en de verse smaakmakers liggen ook altijd in de voorraadkast. Laat nasi, of bami, nou net een van mijn lievelingsmaaltjes zijn. Ik doe het altijd een beetje op gevoel, maar ik hoop toch echt dat deze makkelijke kruidenmix ook jouw redder in drukke dagen gaat zijn!
Ik ga uit van een gerecht voor 4 personen en zo’n 250 – 300 gram rijst of mie in totaal. Hoe ik mijn nasi goreng (of bami) verder klaar maak, kun je lezen in dit recept!
Voor 1 keer nasi goreng zonder pakjes of zakjes
Ingrediënten
- 2 uien (sjalotten)
- 3 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 cm gember
- 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
- 1 theelepel sambal (mag meer!)
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel laos (galangawortel)
- ½ theelepel ketoembar (koriander)
Bereiden
- De verse smaakmakers heb ik standaard op voorraad. Hier kun je zoveel gerechten mee op smaak brengen! De gedroogde kruiden staan ook altijd in mijn kruidenla of in de koelkast. Met deze ingrediënten maak je heel gemakkelijk een enorme pan nasi goreng klaar, zonder dat je daar een pakje of zakje voor nodig hebt.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerBen je op zoek naar een recept voor Indonesische nasi of bami, dan kun je dat hier vinden! Zijn er andere kruidenmixen waar je benieuwd naar bent? Laat het me weten in een reactie, dan schrijf ik ze graag voor je uit!
Ga je aan de slag met kruidenmix voor nasi goreng? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
8 reacties
Hi,
ik ben heel blij met dit soort mixen, probeer zelf ook wat, maar vind het moeilijk. Mix voor paella, tagine, couscous, al dit soort gerechtjes zijn zéér welkom!! Dank voor je inspiratie!
Hoi,
Ik gebruik ook graag verse kruiden ipv zakjes. En zou graag meer Ideen willen zien voor verschillende maaltijden. Maar wat ik mij dan afvraag is; waarom moet er bij die zakjes altijd water bij?
Ga zo door! En bedankt voor alle inspiratie!
Is er een alternatief voor de trassi? Vriendlief heeft een vis- en schaaldierenallergie…
Heel leuk! Dankjewel
Kan je de “droge kruiden” van tevoren mengen en nog een aantal maanden bewaren? Dat je een soort zelfgemaakt pakje hebt? 🙂
heerlijke mix. zeer smaakvol
De mix lijkt me erg lekker, alleen zit ik met een groot probleem….
In ons gezin zijn er 2 die allergische reacties hebben op Koriander en in mindere mate op peper.
Is het ook lekker te krijgen zonder deze 2 ingrediënten?
Oeh, dat is inderdaad wel een uitdaging! De koriander kun je wel vervangen door gedroogde peterselie. De peper is lastiger, want die rode peper zit natuurlijk ook nog in de sambal…
Wat een ontzettend leuk artikel! Ik heb wat onderzoek gedaan en zag dat ze bij NaturaPlaza ook allemaal ontzettend lekkere kruidenmixen hebben.