Visnuggets met havermout. Dit is nou echt zo’n oh ja recept. Zo simpel, maar je moet het maar wel even weten…. Hou je van visnuggets, of bijvoorbeeld kibbeling, dan moet je zeker eens aan de slag gaan met dit recept.
In een mum van tijd tover je zelf de lekkerste visnuggets op tafel, echt niet te vergelijken met de fastfood variant. Of eigenlijk is dit de fastfood variant, die je met een gerust hart op vrijdag op tafel kunt zetten. Of natuurlijke elke andere dag!
Visnuggets maken
Niet alleen vis kun je op deze manier klaarmaken, eigenlijk is dit recept ook geschikt om kip mee klaar te maken. Kipnuggets dus! Hartstikke leuk om samen met de little feed klaar te maken, ze kunnen erg goed helpen bij dit gerecht.
Zet ze aan het aanrecht op een bijgeschoven stoel en laat ze lekker meehelpen. Niets leuker dan vieze handen krijgen omdat je zélf eten staat klaar te maken!
Ik gebruik havermout voor het jasje van de nuggets, ze krijgen zo een lekker knapperig korstje. Je kunt ook cornflakes gebruiken, maar let wel op want daar is vaak suiker aan toegevoegd! Lekker met zoete aardappelfrietjes en zelfgemaakte appelmoes!
Visnuggets met havermout
Ik gebruikte voor deze visnuggets een stukje koolvis uit de Noordzee. Gekocht bij mijn visboer, aan wie ik altijd al mijn vragen kan stellen en die mij graag helpt met uitkiezen.
Je kunt ook andere witvis gebruiken voor deze nuggets, let er dan altijd wel op dat je gecertificeerde vis koopt. Ik kwam laatst op Goedevis.nl, daar staat een heel handig overzicht van welke vis je wel en (beter) niet kunt gebruiken. Zij hebben trouwens ook een handige app die je op je telefoon kunt installeren, zo kun je in de winkel checken of je de juiste vis te pakken hebt.
Ingrediënten
- 250 gram witvis (koolvis, kabeljauw)
- 2 eieren
- 3 eetlepels bloem
- 5 eetlepels havermout
- 1 theelepel kerrie
- snuf peper
- snuf zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de vis in kleine stukjes, bepaal zelf hoe groot je de nuggets wilt maken.
- Breek de eieren boven een schaaltje en kluts ze los. Doe in een ander schaaltje de bloem, de havermout, de kerrie en een snuf peper en zout.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Haal nu een stukje vis eerst door het eimengsel, zorg dat allebei de kanten van de vis in het ei geweest zijn. Leg nu de vis aan beide kanten in het havermoutmengsel. Leg vervolgens de visnugget op het bakpapier. Haal alle stukjes vis eerst door het ei en dan door het havermoutmengsel.
- Schuif de bakplaat nu de oven in en laat de vis in 20 minuten gaar worden en de buitenkant van de nugget goudbruin en krokant.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor visnuggets met havermout crunch? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
9 reacties
Wat een grappig ideetje! Is weer eens iets anders voor de afwisseling. Lekker!
Heb je een alternatief voor een kindje met ei allergie?
Ik zou het eens met yoghurt proberen, of een mengsel van yoghurt en wat kokosolie. Laat je weten of het gelukt is?
Grappig! Ik kende alleen maar kíp nuggets!
Lijkt me zalig! En een stuk gezonder dan de kibbeling van de markt bijvoorbeeld. We gaan ze hier zeker een keer maken.
Ik heb ooit eens kibbeling proberen maken, mijn frietketel is er nog vuil van. Wat een geknoei! Dan is deze variant toch heel wat beter. Ik heb het volgens een recept van Gwyneth Paltrow eens een keer met paneermeel van donker brood gemaakt maar dit vind ik eigenlijk nog een beter idee.
Ik ga ze zo maken! Ben zo benieuwd naar de smaak en wat mijn mannen er van vinden. Ik doe het met pangafilet, want dat heb ik in de vriezer liggen. Heb er zin in! Als ik er aan denk laat ik weten wat de uitslag is 🙂
Ik heb vandaag de visnuggets voor de lunch gemaakt en ze waren echt heerlijk!!!!
Lijkt me heerlijk! In het kader van de sugarchallenge mag ik de komende weken echter nog geen boekweitmeel. Zou het ook met quinoa-, kikkererwten, kokosmeel of ander meel kunnen?