Nog een paar dagen en dan is het jaar echt afgelopen. We beginnen aan een heel nieuw jaar, maar eerst sluiten we het oude jaar feestelijk en stijlvol af! Ook bij Oud & Nieuw horen wat mij betreft lekkere hapjes, maar graag wel een beetje bewust en gezond. Zodat ik niet op 1 januari met een dubbele kater zit… Vandaag het recept voor geroosterde kikkererwten.
Daarom in de laatste dagen van dit jaar wat leuke ideeën voor snacks die super zullen staan op de borreltafel met Oudejaarsavond. Of op elke andere borreltafel natuurlijk!
Als tweede in deze serie een variatie op de ‘standaard’ borrelnootjes. Je ziet ze nog steeds vaak staan, de pinda’s in hun knapperige jasje, voorzien van de meest exotische smaakjes. Wat ik dan toevallig ook nog weet is dat er allerlei smaakversterkers én suikers aan toegevoegd zijn, zodat jij als snacker maar blijft eten. Tijd voor een gezonde variant dus…. Ik heb ze regelmatig op tafel staan en wat mij betreft veel lekkerder dan borrelnootjes; geroosterde kikkererwten! Kikkererwten zijn peulvruchten die ik in oktober nomineerde tot good food. Wil je meer weten over de gezonde eigenschappen van kikkererwten, lees dan zeker mijn artikel nog eens terug.
Recept geroosterde kikkererwten:
Ingredienten:
- Kikkererwten (pot, liefst biologisch)
- Kokosolie (vloeibaar)
- Peper
- 2 tl Paprikapoeder / Chilipoeder
Nodig; snijplank, mengkom, bakplaat, bakpapier
Leg de kikkererwten uit op een plank, dep ze droog en doe ze in een kom. Voeg vervolgens wat kokosolie en kruiden naar wens toe, bijvoorbeeld wat peper en paprikakruiden, of chilikruiden) en meng het geheel. Pak nu de bakplaat van de oven erbij en leg er een velletje bakpapier overheen. Spreid de kikkererwten uit over het bakpapier en schuif de bakplaat in een (voorverwarmde) oven, (200 graden) ongeveer 30 – 40 minuten. Schep halverwege even goed om! De kikkererwten zijn aan de buitenkant lekker knapperig, maar aan de binnenkant nog een beetje zacht. Heerlijk!
En natuurlijk smaken deze ‘borrelnootjes’ ook prima bij de champagne!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
11 reacties
Mmmm lijkt me heerlijk. Wat een goed idee!
Ik maak dit ook altijd heel graag, heel lekker!
Pingback: Geroosterde Cajun-spiced kikkererwten | Personal Foodcoaching
Deze wil ik al heel lang een keer proberen! Klinkt lekker en gezond!
Verwacht geen knapperige tijgernootjes 😉 Maar lekker zijn ze zeker!
Echt lekker dit! Zelfs mijn broer die nooit zo van de gezonde snacks is vond ze lekker 😉 Alleen had ik ze met honing en kaneel gemaakt. Zoet en hartig zijn ze dus heerlijk!
Pingback: Gezonde tussendoortjes. - Puur Suzanne. | Gezond, puur en lekker eten.
Hoe werkt dit recept wanneer ik rauwe kikkererwten gebruik?
Hoe lang moet ik de erwten eerst koken bedoel ik?
Hoe werkt dit recept wanneer ik rauwe kikkererwten gebruik?
Hoe lang moet ik de erwten eerst koken bedoel ik?
Dan eerst weken en koken zoals op de verpakking staat.
Pingback: Gezonde tussendoortjes | Puur Suzanne | Vega & vegan recepten