Oktober is I love Good Food maand op Mind Your Feed. Eerder vertelde ik jullie al over de leuke blog van Kelly die ik had ontdekt: GoodFoodLove. Kelly en ik hadden contact en daaruit kwam een heel leuk foodblogswap project voort. Kelly heeft voor Mind Your Feed heerlijk gekookt en haar blog lees je hieronder:
Een paar weken geleden ontdekten Reny en ik ongeveer tegelijkertijd elkaars blogs. We stuurden wat leuke berichtjes heen en weer en kwamen er snel achter dat we qua ideeën over lekker en gezond eten op één lijn zitten. Het leek ons leuk om via onze websites ‘iets’ te doen samen en zo werd het idee van onze eigen versie van een foodblogswap geboren.
We zochten allebei een lekker en gezond recept dat de ander klaar zou maken. Ik kreeg van Reny het heerlijke recept ‘Burgers met friet’ uit het nieuwe voedselzandloper kookboek van Pauline Weuring. Ik had meteen zin om aan de slag te gaan!
Met een paar ingrediënten heb ik ‘gesmokkeld’, omdat ik ze niet in huis had of niet kon vinden. Ik zal vermelden wat er volgens het recept in hoort en wat ik gebruikt heb.
Dit heb je nodig:
Oven op 200 C | bakpapier | koekenpan | keukenmachine (met een staafmixer moet het ook lukken)
Ingrediënten:
Burgers: 300 gr. uitgelekte kikkererwten | 1 ui | 1 teen knoflook | sap van 1/2 citroen | 2 el. kikkererwtenmeel (ik gebruikte boekweitmeel) | handje peterselie | handje bieslook | olijfolie | peper &zout
Garnering: 50 gr. sla (ik koos voor rucola) | komkommer | 2 tomaten | 6 augurken (ik koos voor plakken augurken)
Frieten: 500 gr. zoete aardappels | 1 tl. knoflookpoeder | 1 tl. uienpoeder | 1 tl. gedroogde bieslook | zout | olijfolie
Saus: 4 el. plantaardige yoghurt (hier smokkelde ik heel erg met Griekse yoghurt 😉 ) | 2 el. mayonaise | 1 teen knoflook | scheutje citroensap | handje bieslook | handje peterselie | peper & zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 C. Boen de aardappels goed schoon met water, maar schil ze niet. Snijd ze in frieten of stukjes, zoals jij het lekker vindt. Verdeel de frieten over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en voeg alle ‘frieten ingrediënten’ toe. Hussel alles goed door elkaar en plaats de bakplaat 40 minuten in de oven. Hussel tussendoor nog een paar keer door.
Nu gaan we de rest maken! Als het goed is heb je alles klaar en de keuken alweer opgeruimd tegen de tijd dat de frieten klaar zijn, hartstikke handig.
Meng alle ingrediënten voor de burgers, zonder (!) de olijfolie in de keukenmachine met het standaard mes tot een stevige massa. Als het nog te nat is kan je wat meel toevoegen.
Maak je handen nat en vorm burgers van het mengsel. Wentel ze door wat meel en klop het overtollige meel eraf. Verhit olijfolie in de koekenpan en bak de burgers in zo’n 6 minuten goudbruin. Kijk uit met omdraaien want de burgers zijn kwetsbaar! Het is handig om een spatel te gebruiken.
Meng alle ingrediënten voor de saus, snijd de komkommer, tomaat en augurk in plakjes en leg op elk bord wat sla. Op de sla komen de burgers met daar overheen de komkommer, tomaat en augurk. Daarnaast de burgers en de saus.
Eet smakelijk!
Het recept dat ik voor Kelly kookte, lees je op GoodFoodLove.
Volg Mind Your Feed op twitter | facebook
[bol_product_links block_id=”bol_5262cc0394120_selected-products” products=”9200000016778638″ name=”Voedselzandloper Kookboek” sub_id=”” link_color=”238B99″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
1 reactie
Pingback: Foodblogswap | Marokkaanse stoofpot met kip en pompoen door Reny |