Oh, wacht, het is mórgen al Pasen! Ja, echt, wat gaan de dagen ineens snel! Heb jij nog wat inspiratie nodig voor een heerlijke paasbrunch? Geen nood, ik heb de afgelopen dagen weer wat fijne gerechten online gezet waarmee jij de tafel kunt vullen. Vandaag zet ik de recepten nog een keer voor je op een rij en ik heb er nog wat suggesties bij voor wanneer je nóg een beetje extra uit wilt pakken… De paasbrunch kan niet meer stuk zo! Of je kunt er natuurlijk ook een paasdiner van maken….
Paasbrunch
Ik weet niet wat jouw plannen zijn voor Pasen, maar voor mij is het – net als met Kerst – een moment om door te brengen met mijn familie. We houden allemaal van lekker eten en gezelligheid aan tafel en het liefst maakt iedereen iets klaar. De tafel wordt feestelijk gedekt, mooi versierde paastakken en verse sapjes erbij. En dan natuurlijk lekker eten met elkaar. Ik maak in elk geval morgen een plaattaart klaar, maar misschien verras ik mijn lieve familie met nog meer lekkers!
Amuse in een glaasje met zalm en appel
Wil je echt uitpakken, dan maak je natuurlijk een amuse klaar! Deze amuse is lekker fris en ik vind zalm altijd heel feestelijk.
Kruidige frittata met spinazie en geitenkaas
Eieren mogen niet ontbreken met Pasen en een van mijn favoriete manieren om ze op tafel te zetten is in een goed gevulde frittata. Met de geitenkaas geef je wat extra pit.
Plaattaart van spelt met ricotta en asperges
Deze plaattaart komt bij mij sowieso op tafel! Door de frisse ricotta en groene asperges past deze taart helemaal bij het voorjaar. Wat een feestje zo!
Gepofte zoete aardappel met ricotta en zongedroogde tomaatjes
Wil je de brunch wat uitbreiden, dan zijn deze gepofte én gevulde zoete aardappels een goed idee om als bijgerecht te serveren.
Groene asperges met balsamico dressing
En dan deze prachtige asperges met friszoete dressing erbij. Mán, het lijkt wel Kerst tijdens deze paasbrunch….
Zalmspiesjes met yoghurt-dille dressing
Ik vind zalm altijd erg feestelijk en door er kleine spiesjes van te maken, kun je het ook makkelijk op tafel zetten wanneer je met een wat grotere groep gaat eten.
Havermout plaatkoek met bosvruchten
Nog zin in wat lekkers na die uitgebreide paasbrunch? Deze plaatkoek met bosvruchten maak je van tevoren klaar en serveer je met een kop thee. Een prima dessert.
Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan eens bij mijn feestrecepten, daar staan de recepten van Pasen en Kerst verzameld, dus daar moet wel wat lekkers bij staan. Ik wens je een heerlijk lang Paasweekend toe!
Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram
1 reactie
Je hebt echt heel originele recepten verzameld voor de paasbrunch en ze lijken me allemaal erg lekker. Goede inspiratie post!