Zoetzure groenten, ingemaakte komkommer en wortel, zijn een perfecte match met de Aziatische keuken. Ik zorg er dan ook voor dat ik altijd een potje met zoetzure komkommer en wortel in mijn koelkast heb staan, heerlijk als bijgerecht bij een makkelijke maaltijd met rijst en kip, bij noedels of bij mijn favoriete nasi goreng. Dit recept voor zoetzure groenten is ook nog eens heel eenvoudig, ideaal!
Ik vind het heerlijk om bij een Oosterse maaltijd zoetzure komkommer en zoetzure wortel op tafel te zetten. Het geeft net even een frisse tegenhanger van de vaak intense, soms pittige smaken van deze gerechten. Zelf zoetzure groenten maken is helemaal niet ingewikkeld en zo lekker, dit wil je vanaf nu bij elke maaltijd! Gelukkig kun je met dit recept direct aan de slag….
Zoetzure groenten
Zoetzure groenten, zoetzure komkommer en zoetzure wortel, zijn heerlijk bij de Oosterse maaltijd. Laten wij nou regelmatig een makkelijke maaltijd met rijst en kip op tafel zetten, noedels uit de wok klaarmaken of Vietnamees stoofvlees laten pruttelen. Bij al die gerechten is het heerlijk om zoetzure groenten te serveren.
Nou staan er al meerdere recepten voor zoetzure groenten op de blog. Ik maak bijvoorbeeld erg graag de Indonesische zoetzure komkommer klaar, ook wel atjar ketimoen genoemd. En ook heb ik een andere variant, een snelle Oosterse komkommersalade. Maar deze zoetzure groenten maak ik toch net weer even anders klaar, dus uiteraard deel ik ook dat recept met je!
Zelf zoetzure groenten maken is helemaal niet ingewikkeld en zéker niet met dit snelle recept. Het enige dat je eigenlijk nodig hebt, is even geduld. En hoe meer geduld je hebt, hoe lekkerder de groenten worden.
Ik maak zelf vaak al de avond van tevoren de zoetzure komkommer en wortel klaar, dan zet ik de pot de hele nacht in de koelkast en kunnen de smaken lekker intrekken. Mocht je die tijd niet hebben of het de avond van tevoren vergeten, geen nood! Binnen 10 minuten maak jij zelf zoetzure groenten klaar!
Zoetzure groenten bij:
- Rijst met pittig gehakt
- Nasi goreng
- Kip Teriyaki met rijst
- Indonesisch stoofvlees – Daging smoor
- Gebakken rijst met paksoi
- Noedels met Thaise kipsaté
Nodig
- Pot met deksel
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 150 gram wortel (juliënne gesneden)
- 100 ml rijstazijn
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels suiker
- snuf zout
- chilivlokken
Bereiden
- Snij de wortel in juliënne reepjes en maak mooie lange linten van de komkommer door deze met een kaasschaaf of dunschiller te snijden.
- Meng in een steelpannetje de rijstazijn met de suiker, een snuf zout, chilivlokken naar smaak en pers hier de knoflook bij uit.
- Doe de wortel en komkommer in een schaaltje, bakje of pot welke afgesloten kan worden met een deksel.
- Zet het pannetje met azijn en suiker op het vuur en laat even 2 minuten zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en schenk het azijnmengsel bij de groenten.
- Sluit de groenten af en laat het liefst een nachtje staan.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor zoetzure groenten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.