Oh, alvast een dikke sorry…. Ik zit deze week nog met mijn kont in Italië en ik heb toch even het Nederlandse weerbericht gecheckt. Had ik misschien beter niet kunnen doen… Dus excuses, want van die Hollandse zomer word ik ook niet echt blij. Ik ga de zomer proberen af te dwingen door nog een lekker makkelijk recept met je te delen waar de zon misschien spontaan van gaat schijnen…. Deze zoete aardappel wedges met tzatziki zijn namelijk het perfecte bijgerecht voor een zomerse bbq met vrienden!
Vlak voordat ik richting Italië vertrok was het nog prachtig weer in Nederland. Met mijn hoofd al half in de vakantiemodus, maar tegelijkertijd nog dik in de afrondingsfase, was het op vrijdag zo mooi weer dat ik zin had in een bbq. Ik nodigde mijn vrienden uit en zette de tafel die avond vol met lekkers. Bij een bbq draait het natuurlijk vaak om het vlees, maar ik vind een paar simpele bijgerechten net zo belangrijk.
En die bijgerechten hoeven helemaal dus niet zo lastig te zijn. Natuurlijk denk ik bij een bbq ook gelijk aan stokbrood en zelfgemaakte satésaus, maar een mooie salade komt zeker ook op tafel. En dan is het ook leuk om bijvoorbeeld aardappels te poffen op de bbq. Of eens deze zoete aardappel wedges op tafel te zetten. Je kunt ze trouwens ook in de oven klaar maken, maar als je toch al buiten lekker bezig bent, dan zou ik zeker de bbq zijn werk laten doen!
Zoete aardappel wedges met tzatziki
Voor 4 personen:
- 3 zoete aardappels
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl tijm
- 1/2 tl zout
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
De tzatziki maak je natuurlijk zelf. Het recept staat al online en kun je hier vinden!
Nodig: mengkom, aluminium schaal voor op de bbq
Bereiden: Was de zoete aardappels en snij eventuele oneffenheden weg. Snij de zoete aardappels doormidden en snij er daarna partjes van.
Doe de zoete aardappel wedges in een grote mengkom. Voeg de olijfolie en de kruiden toe en pers de knoflook erbij uit. Hussel goed door.
Schep de partjes zoete aardappel in een schaal die op de bbq kan. Rooster de zoete aardappel wedges in zo’n 20 minuten gaar, schep regelmatig om.
Serveer de zoete aardappelwedges met zelfgemaakte tzatziki en geniet!
Ga je aan de slag met dit recept voor zoete aardappel wedges met tzatziki? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Hmmmm zo lekker! Leuk dat je het ook combineert met tzatziki, lijkt me persoonlijk een heel goede combi. Fijn receptje dit! Geniet nog even in Italië! Malou x