Soms, weet ik zelf ook niet meer wat we moeten eten. Ik bedoel, ik heb altijd ideeën genoeg, maar zo af en toe sta ik in mijn koelkast te turen en dan komt er maar niks bij elkaar. Normaal gesproken als ik zie wat er nog aan restjes ligt, dan borrelt er gelijk een plannetje op en sta ik binnen de kortste keren te snijden en te kokkerellen. Maar het gebeurt dus ook wel eens dat ik echt clueless ben. En meestal is bladerdeeg dan mijn redder, want een quiche kan altijd! Deze zoete aardappel spinazie quiche heeft mij in elk geval goed gesmaakt en zou nu zomaar eens een blijvertje kunnen zijn.
Zelf eet ik heel graag quiches. Ik vind het altijd wat feestelijks hebben, en met een groene salade on the side vind ik het een prima maaltijd! Mijn moeder maakt werkelijk de lekkerste quiches, dus ik ben wel een beetje verwend en mijn standaard ligt al gelijk hoog… Maar zelfs met een paar eenvoudige ingrediënten zet je deze smaakvolle quiche al op tafel. Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Bladerdeeg heb ik dan ook standaard in huis! Als ik langs de natuurwinkel kan gaan, maar die zit hier niet om de hoek, haal ik altijd wel volkoren bladerdeeg. Maar ook de witte roomboter variant ligt hier in de vriezer. Superhandig, want zo zet ik altijd in een handomdraai wat lekkers op tafel. Deze zoete aardappel spinazie quiche maakte ik vorige week op maandag klaar. Normaal is dat altijd mijn dag met een enorme kookplanning, maar het liep allemaal even anders.
Niks dramatisch hoor, maar eigenlijk heb ik een soort haat-liefde verhouding met mijn planning… Aan de ene kant zou ik echt niet zonder kunnen, want dan zou deze blog echt niet zo goed gevuld zijn. Maar aan de andere kant is er soms niets zo flexibel als mijn planning… Was ik van plan om een Oosters gerecht te koken – volgens mijn planning dan – heb ik ineens helemaal geen zin om het klaar te maken. Tsja, wat doe je dan? Omgooien die planning, en dan tot de conclusie komen dat je verder niet heel veel in huis hebt voor het avondeten. Yep, that’s me, maar ik heb er nog steeds geen spijt van! En met dat Oosterse gerecht ging ik de dag erna aan de slag – recept volgt!
Ingrediënten
- 4 vellen bladerdeeg (kijk hoe dit voor jouw vorm uit komt)
- 2 zoete aardappels (medium)
- 150 gram verse bladspinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 75 ml plantaardige room
- 50 gram oude kaas (pittig)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- snuf peper
- snuf zout
- olie om in te bakken
- klontje boter om in te vetten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg even ontdooien. Vet de quichevorm in met een beetje boter.
- Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes. Schil ook de ui en snij deze fijn. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en doe ook de zoete aardappel er nu bij. Schep goed om en voeg de komijn, chilipoeder, wat peper en een snuf zout toe. Laat zo’n 5 minuten zachtjes bakken.
- Doe als laatste de spinazie in de pan en laat slinken. Schep regelmatig even om.
- Meng in een schaaltje 2 eieren met de plantaardige room.
- Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Schep het zoete aardappel spinazie mengsel in de vorm en schenk het ei met de room over de groenten. Zorg dat het ei gelijkmatig verdeeld is.
- Rasp 50 gr pittige oude kaas over de zoete aardappel spinazie quiche en schuif deze dan voor zo’n 20 -25 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een frisse salade erbij. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor zoete aardappel spinazie quiche? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
18 reacties
Hoi Reni,
Dit ziel er gezellig uit, die spinazie/pompoen quiche..
Heb jij een alternatief voor bladerdeeg? (iets wat minder zwaar op de maag ligt?)
En welke plantaardige room gebruik jij? of waar kun je dan aan denken (geen zuivel)
Hoor graag van je
Joya
Het is zoete aardappel geen pompoen mevrouwke
Er is volgens mij geen alternatief voor bladerdeeg (wat naar mijn mening juist vrij luchtig is).
Hartige taart deeg kan ook volgens mij (ligt niet minder ligt of zwaar op de maag dan bladerdeeg).
Je zou ‘m kunnen maken zonder deeg, dan wordt het meer een ovenschotel 😉
Plantaardige room lijkt mij zoiets als van Alpro. Plantaardige room is dus zoals de naam al zegt, plantaardig, en niet op basis van zuivel (wat afkomstig is van een koe, geit, etc)
Ik hoop dat je er iets lekkers van hebt kunnen maken!
Hij ziet er heerlijk uit!
Hay,
Dit klinkt erg lekker! Voor hoeveel personen is dit quiche recept?
Heb hem vorige week ook klaargemaakt. Super lekker!
Hoi ben ook erg benieuwd voor hoeveel personen dit is
Dit is een super lekker en ook nog eens verantwoord recept! Door de toevoeging van komijn en chilipoeder wordt de vetverbranding gestimuleerd! Lekker smullen. Win- win dus 😉 Top!
Er zijn grote en kleine zoete aardappels. Kunt u het gewicht aangeven, dat u gebruikt?
Ziet er lekker en niet al te moeilijk uit! Maar voor hoeveel personen is het eigenlijk?
Ik gok 4 personen als ik de plaatjes zo zie?
Kun je dit ook nog invriezen als niet alles op gaat…
Ik eet het alleen.
Kun je dit recept een dag van te voren maken?
als je het niet persé vegetarisch wilt houden, kun je er blokjes licht uitgebakken chorizo doorheen doen. Ik had geen oude geraspte kaas, maar wel een bakje danablu. Errug lekker.
Kees
Héérlijk recept, dank je wel! Denk dat ik een volgende keer ook wat feta toevoeg, lijkt me een lekkere combi
Oh ja, dat kan zeker ook heel lekker zijn. Goed idee!
Hoi,
Ziet er lekker uit. Hoe groot moet een rondje vorm zijn?
Groeten Astrid
Ik zou een vorm van 20 – 24 cm gebruiken, maar kijk even hoe je dan uit komt met het bladerdeeg!