Met een zoete aardappel kun je zoveel kanten op! Ik ben er dol op, maar eet deze groente eigenlijk niet vaak gewoon als aardappel. Dus geen zoete aardappel – groenten – vlees – maaltijd hier. Als ik de zoete aardappel gebruik, dan verwerk ik deze meestal in een gerecht. Als extra groente in een recept, of als ster van de maaltijd zoals in deze zoete aardappel salade Tex Mex.
Een Mexicaanse maaltijd staat hier regelmatig op het menu. Het is voor mij een makkelijke manier om comfort food op tafel te zetten. En ik vind het ook altijd zo gezellig! Allemaal verschillende bakjes op tafel, en dat iedereen dan zelf kan kiezen wat ie op zijn of haar bordje schept. Of niet, want de meiden eten het liefst enkel een burrito of tacoschelp…
Zelf vind ik het juist heerlijk om een goede vulling te maken voor een Mexicaans gerecht. Het liefst met extra veel groenten en in de zomer wat frisser dan in de winter. Zo gebruikte ikboerenkool voor dit recept, maar in de zomer zou ik eerder kiezen voor een frisse slasoort.
De Mexicaanse keuken kenmerkt zich natuurlijk door het gebruik van vlees, maar ik ging deze keer voor een vegetarische zoete aardappel schotel. Die ik zelf op smaak bracht met de Mexicaanse kruiden uit mijn keukenkastje. Maar als het op de dragers van een Mexicaans gerecht aankomt, kies ik regelmatig voor kant en klaar. Ik heb namelijk heus niet altijd tijd om zelf tortilla’s of burrito’s te maken.
Voor deze zoete aardappel salade Tex Mex-style gebruikte ik de mini taco tubs van Santa Maria. Deze bestaan uit slechts 3 pure ingrediënten, en zeg nou zelf; deze leuke bootjes kun je toch zelf niet zo gemakkelijk maken? Comfort food moet makkelijk zijn, en daarom kies ik ook gewoon voor voorverpakte taco tubs. Natuurlijk check ik wel altijd even de ingrediëntenlijst, en kook ik zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes, maar je moet koken niet moeilijker maken dan het is!
Wil jij trouwens ook aan de slag met de producten van Santa Maria? Je maakt kans op 1 van de 10 verrassingspakketten wanneer je jouw favoriete Tex Mex recept instuurt. Wat ga jij klaarmaken?
Zoete aardappel salade Tex Mex
Voor 4 personen:
- 8 mini Taco tubs Santa Maria Tex Mex
- 3 zoete aardappels
- 200 gr boerenkool
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr zwarte bonen
- 10 kleine tomaatjes
- 2 avocado’s
- 1 limoen
- ½ rode peper
- bosje verse koriander
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl oregano
- 1 tl komijn
- peper
- zout
- olie
- extra; Taco saus mild Santa Maria tex mex
Nodig;
bakplaat, bakpapier, wokpan, vergiet, meerdere schaaltjes
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappels en snij deze in blokjes. Spreid ze uit over de bakplaat en schenk hier wat olie overheen. Strooi wat peper, zout en oregano over de aardappelblokjes en schuif voor 20 minuten de oven in. Schep halverwege even om.
Schil en snipper de uien en maak de knoflook schoon. Verwijder de zaadjes van de peper en snij fijn. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij daarna in blokjes.
Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de knoflook , rode peper, chilipoeder en komijn toe en bak even mee. Doe daarna de paprika en boerenkool in de pan en roerbak zo’n 8 minuten.
Snij de tomaatjes in kwarten. Schep ook de zoete aardappel even om als je dat nog niet had gedaan.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Prak 1 avocado met een vork tot puree en meng met het sap van 1 limoen. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel af onder de kraan. Voeg toe aan de boerenkool. Snij de 2e avocado in blokjes.
Haal de zoete aardappel uit de oven, maar laat de oven aanstaan. Zet de mini taco tubs op het rooster van de oven en schuif voor 10 minuten de oven in.
Schep de zoete aardappel door de boerenkool met zwarte bonen. Zet het vuur uit en voeg de blokjes avocado en de tomaatjes toe aan de pan.
Tijd om de tafel te gaan dekken. Deze Tex Mex zoete aardappel schotel serveer je natuurlijk met de avocado-dip met limoen, met verse koriander, en met de Taco saus Mild van Santa Maria. Lekker die mini taco tubs vullen met de zoete aardappel schotel en geniet!
Ga jij aan de slag met dit recept voor zoete aardappel salade Tex Mex? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost betreft een samenwerking met Santa Maria. Lees hier mijn disclaimer.
2 reacties
Waar halen jullie die mini taco trays? Ik kan ze nergens meer vinden
In de ingrediënten lijst staat verse koriander en in het recept komt die niet terug, maar wel oregano.
Groetjes Linda