Ik neem het me al anderhalve week voor. We moeten weer een beetje normaal gaan doen… Op de een of andere manier lijkt het vakantieritme hier nog niet helemaal uit te slaan. We gaan te laat naar bed, de maaltijden zijn makkelijk, en ik heb steeds het idee dat ik achter de feiten aan loop. Ik merk dan dat het voor mij altijd werkt om maar drástisch het roer om te gooien en mijn koelkast vol te stoppen met groenten. En dan gewoon weer te gaan koken. Deze zoete aardappel noedels met peultjes en kip zette ik afgelopen week op tafel, en ik keur het goed! Welcome back, greens!
Voor mij is vakantie ook gewoon vakantie. En ik eet sowieso altijd wel waar ik zin in heb. Nou ben ik eenmaal dol op groenten, dus die voeren vaak wel de boventoon in mijn recepten. Maar ook tijdens een vakantie vergeet ik dat een beetje. Te veel pizza’s en pasta’s, uiteindelijk gaat dat er prima in maar natuurlijk niet werken. Dus tover ik vanaf deze week de veggies weer op tafel!
Vorig jaar lanceerde ik in september weer het project #backtonormal. Even weer back on track komen. Niks heel serieus, maar gewoon weer een beetje op letten. Dit jaar geen nieuwe variant daarop, al zal ik nog wel wat oude blogs delen. Maar voor mij is het ook gewoon belangrijk om weer even wat bewuster te zijn van wat ik eet. Mind Your Feed, en dan komt alles goed!
Zoete aardappel noedels met peultjes en pittige kip
Voor 2 personen:
- 2 zoete aardappels
- 200 gr peultjes
- 200 gr kipfilet
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1/2 limoen
- 5 – 6 el olijfolie
- 4 el ketjap
- 1/2 cm gember
- verse koriander naar smaak
Nodig; mengkom, wokpan, spiraalsnijder, grillpan
Bereiden: Snij de kipfilet in fijne reepjes.
Maak in een mengkom de marinade voor de kip klaar door 3 el olijfolie te mengen met 2 el ketjap en het sap van 1/2 limoen.
Schil en snipper de rode ui. Snij de rode peper fijn en voeg samen met de ui toe aan de kipfilet. Maak de knoflook en gember schoon en pers deze uit boven de mengkom. Schep even goed om en laat de kip een een minuut of 10 in de marinade staan.
Schil de zoete aardappel. Gebruik een spiraalsnijder om hier mooie noedels van te snijden. Geen spiraalsnijder? Geen nood, de zoete aardappel in dobbelsteentjes snijden werkt ook.
Was de peultjes onder de kraan. Laat even uitlekken of dep droog.
Verwarm de wokpan op het vuur, voeg nog een klein scheutje olijfolie toe. Wok hier de zoete aardappel noedels zo’n 2 minuten in en voeg dan de peultjes toe.
Zet tegelijk de grillpan op het vuur en bak hier de kip mooi bruin en gaar in. Olie toevoegen is niet nodig, dat zit al in de marinade.
Schep de kipfilet bij de zoete aardappel noedels en de peultjes en voeg nog 1 a 2 el ketjap naar smaak toe. Serveer de zoete aardappel noedels met verse koriander en eet smakelijk!
Ga je aan de slag met dit recept voor zoete aardappel noedels met peultjes en pittige kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
5 reacties
Wow, weer zo’n lekket recept. Dit wordt het vandaag.
Maar hoelang wok je dan nog wanneer je de peultjes erbij hebt gedaan? Totdat je ze zelf eetbaar vind?
Het smaakte erg lekker en is voor herhaling vatbaar.
Alhoewel mijn aardappelsliertjes faliekant mislukte, mocht het de smaak zeker niet drukken! Heerlijke rijke smaken en goede kruiden combi! Echt heel fijn gerechtje:)
Wat een smakelijk gerecht zeg, we hebben er van zitten smullen!
Noedels lukte jammer genoeg niet in mijn spiraalsnijder, toen de aardappels op de grove rasp gedaan.
En ik voegde de hele peper toe.
Dit gaan wij vaker eten.