Nou het is ook gelijk maar goed duidelijk, de herfst is begonnen! Tijd voor deze zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie! Wat een regen en frisse wind de afgelopen dagen. Ik heb mijn dikke jas alweer uit de kast getrokken nadat ik vorige week een paar keer bibberend de kinderen bij school stond op te wachten. De overgang viel me even zwaar, maar nu vind ik het toch ook wel wat hebben. En, een van de voordelen van deze donkere maanden is natuurlijk dat ik aan de slag kan met comfort food! Vandaag een recept voor zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie. Echt heerlijk voor deze tijd van het jaar!
Curry met zoete aardappel
Na een paar hectische weken waarin ik nog hard werkte aan mijn Ebook Natuurlijk lunchen en we tegelijkertijd weer begonnen met school, sport en werk, was het vorige week eindelijk wat rustiger. Heel fijn, want nu had ik de tijd om weer een dagje met Renske de keuken in te duiken.
Ik vind die kookdagen altijd zo heerlijk. Wel heel intensief ook hoor, we maakten 9 recepten in 6 uur tijd, dus aan het einde van de middag was ik behoorlijk afgedraaid. Maar realiseerde ik me tegelijkertijd dat ik nog steeds zo geniet van het uitwerken van recepten, van het experimenteren achter de pannen en gewoon van het koken!
Zo bedacht ik dat het wel weer eens tijd was om aan de slag te gaan met comfort food recepten en dan denk ik meteen aan verwarmende curry gerechten. Ik maakte deze keer een vegetarische curry klaar, met zoete aardappel, kikkererwten, spinazie en lekker veel kruiden.
Een hele milde rode curry waarbij je eigenlijk de curry pasta zelf maakt door verschillende smaakmakers en kruiden uit het keukenkastje met elkaar te mengen. Schrik dus ook niet van de lijst met ingrediënten! Laat het juist een uitnodiging zijn om eens vaker te experimenteren met het maken van curry gerechten zonder pakjes of zakjes.
Zoete aardappel curry recept
We hebben samen heel wat herfstig comfort food op de foto gezet. De recepten komen er allemaal binnenkort aan! Ik maakte dus onder andere deze zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie klaar. En dat was toch smullen! Een hap van dit gerecht en het is ineens niet zo erg meer dat het herfst is geworden!
Serveer de zoete aardappel curry met zelfgebakken naan met knoflook en koriander. Het is ook erg lekker om er nog wat frisse yoghurt bij te serveren, of zelfgemaakte labneh met za’atar, citroen en pistache .
Meer vegetarische curry recepten:
Ben jij ook zo dol op curry recepten en wil je na deze zoete aardappel curry wel vaker een vegetarische variant op tafel zetten? Probeer dan ook zeker eens een van de volgende gerechten:
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappelen (2 kleine stuks)
- 1 pot kikkererwten (gekookt)
- 200 gram verse bladspinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 cm verse gember
- 1/2 limoen
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- 250 ml kokosmelk
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 1 snuf nootmuskaat
- verse koriander
- scheut olie om in te bakken
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper in kwarten en verwijder eventueel de zaadjes. Schil de gember.
- Schil de zoete aardappelen en snij hier fijne blokjes van, ongeveer 1,5 x 1,5 cm.
- Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook en gember erbij uit en voeg ook de rode peper toe. Schep om en laat zo’n 3 minuten bakken tot de ui glazig ziet.
- Voeg dan de zoete aardappel toe. Schep de tomatenpuree uit het blik en schenk de kokosmelk en sojasaus in de pan.
- Pers het sap van 1/2 limoen uit boven de pan en voeg de kurkuma, komijn, kerrie en nootmuskaat toe.
- Laat de zoete aardappel curry zo’n 30 minuten zachtjes stoven met de deksel half op de pan, zodat het vocht kan ontsnappen.
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan. Wanneer de zoete aardappel gaar is, voeg je de kikkererwten toe aan de pan. Laat de kikkererwten warm worden. Doe dan als laatste de spinazie bij de zoete aardappel curry en laat iets slinken.
- Deze zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie maak je af met verse koriander en serveer je met rijst of naanbrood!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor zoete aardappel curry met kikkererwten en spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
2 reacties
Met dit kil en nat herfstweer had ik zin in lekker verwarmend eten. Vanmiddag deze curry gemaakt. Echt heerlijk! En daarenboven gemakkelijk en snel klaar. Ik voel mij ineens een stuk energieker. Zal deze herfst en winter regelmatig op het menu staan.
Bedankt om je recepten te delen!
Groetjes,
Rita
Oh wat heerlijk zo! Laat de natte herfst maar komen hè, met dit soort gerechten! Wat leuk om van je te horen, heel graag gedaan!