Zalmbonbons zijn altijd een hit bij mij aan tafel. Ze zien er natuurlijk hartstikke chic uit, maar eigenlijk zijn ze supermakkelijk te maken. De combinatie van gerookte zalm, romige avocado en Hollandse garnalen zorgt voor een heerlijke smaak die iedereen zal waarderen. Het leuke is dat je dit recept voor zalmbonbons met garnalen en avocado al van tevoren kunt klaarmaken, zodat je tijdens het diner meer tijd hebt om van je gezelschap te genieten. Daar hou ik van!
Deze gerookte zalmbonbons bewijzen dat een mooi gerecht niet ingewikkeld hoeft te zijn. De smaken passen perfect bij elkaar en dankzij de gerookte zalm en de frisse vulling oogt het meteen luxe. Serveer ze als voorgerecht of amuse en je hebt een echte blikvanger op tafel. En omdat je ze al eerder kunt maken, scheelt dat weer tijd en stress op de dag zelf!
Zalmbonbons met garnalen en avocado
Het maken van deze gevulde zalmbonbons is echt niet ingewikkeld. Voor dit recept gebruik je een klein schaaltje en je bekleedt dit met een stukje huishoudfolie. Leg plakjes gerookte zalm in het schaaltje, zodat de randen bedekt zijn, en schep er een lepel van de vulling in. De vulling maak je van avocado, crème fraîche, komkommer, Hollandse garnalen, bieslook, een beetje citroensap, gerookt paprikapoeder en een snufje zout. Draai het folie strak dicht en vorm er een mooi pakketje van. Even opstijven in de koelkast en klaar!
Of het nu kerst is, een etentje met vrienden of gewoon een extra feestelijk moment, deze zalmbonbons met garnalenvulling passen altijd. Ze doen het goed als voorgerecht op een bedje van sla of zelfs als onderdeel van een luxe kerstbrunch. Met dit gerecht laat je zien dat je niet veel tijd hoeft te hebben om toch iets speciaals op tafel te zetten.
Meer feestelijke voorgerechten:
Ik weet zeker dat deze zalmbonbons met avocado en garnalen ook bij jou in de smaak zullen vallen. Deze gerookte zalmbonbons zijn niet alleen mooi om te zien en makkelijk te maken, maar ook perfect voor wie op zoek is naar een koolhydraatarm gerecht. De vulling van avocado, crème fraîche en Hollandse garnalen bevat nauwelijks koolhydraten, terwijl het gerecht toch heerlijk romig en fris smaakt.
Ben je op zoek naar nog meer feestelijke voorgerechten? Probeer dan ook eens een van deze recepten:
- Carpaccio rolletjes
- Tartaar van rode biet met feta mousse
- Blini’s met gerookte zalm
- Kip cocktail met mango en avocado
- Kip ragout met champignons
Nodig
- Klein glazen schaaltje
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram Hollandse garnalen
- 1 avocado
- ¼ komkommer
- 2 el creme fraiche
- ½ citroen
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- verse bieslook
- snuf zout
Bereiden
- Begin met het maken van de vulling voor de zalmbonbons. Schep de avocado uit de schil en prak deze samen met 2 el creme fraiche fijn.
- Snij de komkommer in hele fijne blokjes.
- Doe de Hollandse garnalen in een kom en voeg hier de avocado met creme fraiche en komkommer aan toe. Breng de vulling op smaak met een beetje citroensoep, verse bieslook, gerookt paprikapoeder en een snuf zout.
- Bedek de binnenkant van een klein glazen schaaltje met een stukje huishoudfolie. Zorg dat aan alle kanten voldoende folie overhangt om de zalmbonbons straks dicht te draaien.
- Bedek het plastic folie met een plakje zalm. Zorg dat de bodem en de zijkanten van het schaaltje bedekt zijn met zalm.
- Schep hier een flinke lepel van de Hollandse garnalen vulling in, tot het schaaltje goed gevuld is.
- De gerookte zalm hoeft de onderkant van de zalmbonbons niet te bedekken!
- Draai nu het huishoudfolie strak dicht en vorm eventueel met de hand de zalmbonbon verder naar wens. Herhaal deze stap voor de overige bonbons.
- Leg de zalmbonbons ongeveer een uur in de koeling om verder op te stijven. Serveer op een bedje van rucola.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor zalm bonbons met garnalen en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.