Zalm uit de oven, een heerlijke en makkelijke manier om een stukje zalm klaar te maken! Ik deel vandaag een recept voor een krieltjes salade met zalm uit de oven, haricots verts, avocado en frisse yoghurt dille dressing met je. Maaltijdsalades doen het in deze tijd van het jaar altijd goed bij mij. Op deze nazomer dagen heb ik nog niet zo heel veel zin in zware gerechten…
Laten we hopen op een lange Indian summer met een heerlijk najaarszonnetje! Ik heb namelijk nog heel wat recepten voor je in petto die bij bij dit weer passen! Mocht dat nou niet zo zijn, deze lauwwarme salade met zalm kan natuurlijk het hele jaar door!
Zalm uit de oven
Hier thuis zijn ze niet zo dol op vis…. Toch laat ik me daar niet door tegenhouden, en schuif ik regelmatig voor mezelf een stukje zalm in de oven. Of een ander lekker visje. Zalm uit de oven is wat mij betreft de makkelijkste manier om zalm klaar te maken! De zalm hoeft maar 10 minuutjes in de warme oven, geen omkijken naar! Probeer trouwens ook eens deze Oosterse zalm uit de oven, ook zo’n makkelijk en snel recept!
Voor dit recept zou je trouwens ook de stoomoven kunnen gebruiken. Alleen bak ik de krieltjes toch het liefst in de gewone oven. Daar worden ze zo lekker krokant en krijgen ze een mooi bruin schilletje.
Maaltijdsalade met zalm en avocado
Maaltijdsalades…. die zijn hier deze zomer regelmatig op tafel gekomen! Ik vind het ideaal, je kunt de salades namelijk al grotendeels voorbereiden! Bij maaltijdsalades denk je misschien als snel aan pasta salades. Bijvoorbeeld een pasta salade met gegrilde kip, of een salade met tortellini en mozzarella. Maar wist je dat je zoveel kanten op kunt en eindeloos kunt variëren?
Je kunt namelijk ook rijst als basis gebruiken voor je maaltijdsalade. Wat dacht je van een Oosterse rijstsalade met pindadressing? En uiteraard kun je ook krieltjes of aardappeltjes gebruiken als hoofdingrediënt! Lekker krokant uit de oven, yum!!
Salade met zalm
Voor deze maaltijdsalade met zalm roosterde ik de krieltjes dus in de oven. Het recept is verder natuurlijk zo eenvoudig als je altijd al van mij bent gewend! Ik heb de krieltjes wel heel kort voorgekookt, maar eigenlijk hoeft dat niet. Op het rooster van de oven worden ze ook vanzelf gaar!
Het handige in dit recept is dat de zalm ook de oven in gaat. Alleen de haricots verts blancheer ik even kort en verder vul ik mijn maaltijdsalade met baby romaine sla, romige avocado en kappertjes. Uiteraard maak ik de dressing er zelf bij!
Kruiden bij de zalm
Er zijn van die gouden smaakcombinaties die eigenlijk gewoon altijd goed zijn! Zo hou ik ervan om bij zalm frisse smaken te gebruiken en in deze salade komt dat terug met de dille en citroen. Dille en zalm zijn echt een match made in heaven! En citroen is altijd een perfecte combi!
Een snufje peper en zout zijn voor de zalm verder voldoende wat mij betreft. Voor deze zalm uit de oven met krieltjes en haricots verts maakte ik nog een frisse yoghurt dressing klaar en de kappertjes geven echt de finishing touch! Eet smakelijk!
Nodig
- Braadslede
Ingrediënten
- 200 gram zalmfilet (op de huid)
- 250 gram krieltjes
- 200 gram haricots verts
- 2 kroppen baby romaine sla
- 1/2 avocado
- 2 eetlepels kappertjes
- peper
- zout
- olijfolie
Voor de yoghurt - dille dressing:
- 3 eetlepels volle yoghurt
- 1/2 citroen
- 15 gram dille
- snuf zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de krieltjes. Je hoeft ze niet te schillen! Doe de krieltjes in een pan met water en kook ze 5 minuten voor. Laat daarna even afkoelen.
- Leg de krieltjes in de braadslede en schenk hier een scheutje olijfolie overheen. Bestrooi met een snuf peper en zout en schuif de braadslede voor 10 minuten in de oven.
- Bestrooi de zalmfilet met wat peper en eventueel zout naar smaak.
- Breng in de pan nog een laagje water aan de kook en blancheer de haricots verts. Ze hebben echt maar 2 minuten nodig!
- Snij de avocado in plakken en laat de kappertjes even uitlekken. Haal de blaadjes van de baby romaine sla los en was deze. Laat goed uitlekken.
- Maak de yoghurt - dille dressing klaar door de yoghurt met het sap van 1/2 citroen te mengen. Snij de dille fijn en voeg samen met een snuf zout toe aan de yoghurt. Roer goed door.
- Wanneer de krieltjes 10 minuten in de oven hebben geroosterd, mag de zalmfilet erbij. Maak een plekje in de braadslede en leg de zalm op de huid bij de krieltjes. Schuif de braadslede nu nog weer 10 minuten in de warme oven.
- Controleer of de zalm gaar is. Deze moet gemakkelijk los te maken zijn met een vork.
- Tijd om de maaltijdsalade met zalm uit de oven in elkaar te zetten. Haal de krieltjes en zalm uit de oven en steek de zalm in stukjes. Doe de romaine sla in de schaal en voeg hier de krieltjes, zalm, haricots verts, avocado en kappertjes aan toe. Serveer de salade met de yoghurt - dille dressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.