Zalm met kruidenkorst, een gerecht dat er geweldig uitziet en ook nog eens ontzettend lekker is. Met een krokante korst van pistache, Parmezaanse kaas, en verse kruiden als peterselie en bieslook krijgt de zalm uit de oven een heerlijke korstje boordevol smaak. De frisse citroen maakt het helemaal af, terwijl de zalm lekker mals blijft. Dit feestelijk zalm recept is ideaal voor de feestdagen of een gezellig etentje met vrienden. En het beste? Het is supermakkelijk te maken!
Wat deze zalm met pistachekorst zo lekker maakt, is hoe simpel het is om klaar te maken, terwijl het toch echt iets bijzonders is. De pistache parmezaan korst geeft een heerlijke crunch en de verse kruiden zoals peterselie en bieslook zorgen voor een frisse smaak. Dit gerecht staat altijd goed op tafel, of je het nu combineert met geroosterde groene asperges of een romige aardappelgratin. Zo’n zalm met kruidenkorst laat je zien dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Zalm met kruidenkorst
Zalm uit de oven is altijd een goed idee. Het is makkelijk, snel en je hoeft er bijna niet naar om te kijken. Door de kruidenkorst blijft de zalm lekker mals en krijgt hij een extra laagje smaak. Dit citroen zalm recept heeft niet veel voorbereiding nodig, maar ziet er wel meteen feestelijk uit. Serveer met een zelfgemaakte citroen roomsaus en met bloemkoolpuree of een frisse komkommer-avocado salade voor een compleet gerecht dat iedereen aan tafel blij maakt.
Dit gezonde zalm recept bewijst dat een beetje verantwoord eten ook gewoon superlekker kan zijn. Zalm zit boordevol goede vetten en in combinatie met de kruidenkorst van pistache en Parmezaanse kaas krijg je een gerecht dat boordevol smaak zit. Door de verse kruiden en citroen smaakt het fris en licht, perfect voor een etentje of gewoon op een doordeweekse avond. Geroosterde spruitjes met honing of zoete aardappel frietjes erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Zalm met pistache korst
Of je nu een makkelijk zalm recept zoekt voor een snelle maaltijd, of een feestelijk zalm recept om indruk te maken, deze zalm met kruidenkorst is altijd een goede keuze. De smaken zijn heerlijk, de bereiding is simpel en het gerecht is helemaal vooraf klaar te maken. Met een bijgerecht zoals pasta met citroenroomsaus of geroosterde groenten zit je helemaal goed. Zet het op tafel en geniet samen van een heerlijke feestmaaltijd!
Meer feestelijke zalm recepten:
Zalm doet het altijd goed bij feestelijke gelegenheden, of je nu een diner voor vrienden organiseert of jouw familie met Kerst iets bijzonders op tafel wil zetten, zalm recepten zijn eigenlijk altijd goed. Mits je met visliefhebbers aan tafel zit natuurlijk…. Op zoek naar meer feestelijke zalm recepten? Ga dan eens aan de slag met:
- Zalm in Italiaanse roomsaus
- Zalm Teriyaki
- Quiche met zalm en spinazie
- Zalm pakketjes uit de oven
- Vispastei met zalm en witte wijnsaus
- Zalm met Italiaanse kruidenkorst
Ingrediënten
- 600 gram zalmfilet (met huid)
- 2 el boter (gesmolten)
- 1 el honing
- 1 el mosterd
- 1 el citroensap
- 15 gram amandelmeel
- 25 gram pistache nootjes
- 15 gram Parmezaanse kaas
- 1 el verse peterselie
- 1 el verse bieslook
- 1 el verse dille
- 1 el citroenschil (geraspt)
- 1 el olijfolie
- peper
- zout
Voor de citroen roomsaus:
- 1 ui (klein)
- 1 el boter
- 25 ml witte wijn
- 150 ml slagroom
- 1 tl mosterd
- 1 tl citroensap
- zout
- peper
Bereiden
- Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
- Meng de gesmolten boter met de honing, mosterd en citroensap.
- Doe het amandelmeel samen met de pistache nootjes, Parmezaanse kaas, peterselie, bieslook, dille en de geraspte citroenschil in een kleine foodprocessor. Voeg hier een drupje olie aan toe en maal tot een kruimig mengsel. Voeg een beetje peper en zout toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smeer de zalm filets op de zalm (dus niet op de huid) in met het boter mengsel.
- Bestrooi daarna met een laag van de kruiden, druk deze met de bolle kant van een lepel (of met je handen) wat aan zodat de kruiden stevig in de zalm zitten.
- Leg de zalm filets voorzichtig in de ovenschaal en bak de zalm in zo'n 8 - 10 minuten mooi rosé en gaar.
- Maak intussen de citroen roomsaus klaar door de ui te schillen en te snipperen. Verwarm wat boter in een kleine pan en fruit hier de ui in aan. Blus af met een klein beetje witte wijn en schenk dan de slagroom erbij. Voeg de mosterd en citroensap toe, een snuf peper en zout naar smaak en laat zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
- Serveer de zalm met kruidenkorst met de citroen roomsaus.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor zalm met kruidenkorst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.