Zalm in Italiaanse roomsaus, een heerlijk recept om het weekend mee in te luiden! Yep, vrijdag is ten slotte visdag en ik vond het wel weer eens tijd voor een recept met zalm. En dit is niet zomaar een recept, dit is echt ultiem comfort food. Gebakken zalm in een kruidige Italiaanse roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes. En best wel wat knoflook…. Echt goddelijk als je het mij vraagt! Deze Italiaanse zalm smaakt te gek met bijvoorbeeld een verse pasta en een glas witte wijn on the side. Laat het weekend maar komen hoor!
Zalm in roomsaus
Helaas is de rest van het gezin niet zo dol op vis recepten. Dat vind ik jammer, want ik eet het wel graag. Er staan gelukkig wel al wat heerlijke recepten met zalm op de blog en deze zalm in Italiaanse roomsaus voeg ik daar maar wat graag aan toe. Die Italiaanse roomsaus, daar ga je namelijk echt van watertanden, zo heerlijk vol van smaak!
Tagliatelle met zalm
Deze week vieren we hier herfstvakantie en deed ik samen met de meiden lekker rustig aan. Even geen werk, geen ritme, geen vaste planning. Maar een beetje uitslapen en rustig aan bedenken wat ik in de laatste weken van het jaar nog aan recepten ga uitwerken.
Want we vliegen zo langzaamaan gewoon alweer richting de Kerst. Niet normaal toch….! Ik kijk al helemaal uit naar deze gezellige dagen!
Pasta met zalm en roomsaus
Ook de kerstrecepten gaan dus binnenkort op de foto en eigenlijk zou deze zalm in Italiaanse roomsaus ook zo op de kerstdis mogen staan. Zo heerlijk in combinatie met verse tagliatelle of spaghetti! En feestelijk, hmmm, goed idee wel!
De combinatie van pasta met zalm en roomsaus is er zo eentje die ik eigenlijk elke dag wel zou willen eten. Dit is ultiem comfort food als je het mij vraagt. Zo heerlijk verwarmend, ik geniet hier echt van!
Wat mij betreft kan deze zalm in Italiaanse roomsaus ook met kerst op tafel komen. Het is een eenvoudig te maken recept, maar zo bóórdevol smaak! Ik weet zeker dat je hier jouw gasten blij mee gaat maken.
Ben je nog op zoek naar meer Italiaanse recepten voor het kerstmenu? Neem dan eens een kijkje bij mijn overzicht met inspiratie, tips en recepten voor een Italiaans kerstmenu. Dat wordt een heerlijke feest maaltijd!
Nodig
Ingrediënten
- 400 gram verse zalmfilet (met huid)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 100 gram verse bladspinazie
- 100 ml witte wijn
- 100 ml kookroom
- 100 ml creme fraiche
- 75 gram Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper
- zout
- 3 takjes verse peterselie
Bereiden
- Bestrooi de zalmfilets met wat peper en zout en een klein beetje olijfolie. Verwarm ook wat olie in de koekenpan en bak de zalmfilets op de huid zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.
- Wanneer de zalm gaar is, schep je deze uit de pan en zet je deze even opzij.
- Fruit in dezelfde pan de ui en pers de knoflook hierbij uit. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en schenk de wijn in de pan. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Draai het vuur laag.
- Schenk de kookroom en de creme fraiche in de pan en roer tot een gladde romige saus. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Schep de zalmfilets weer terug in de pan en voeg ook de spinazie en Parmezaanse kaas toe. Laat de spinazie slinken en de kaas wat smelten voor een heerlijke romige saus.
- Serveer de zalm in Italiaanse roomsaus met vers gehakte peterselie en (zelfgemaakte) spaghetti.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor zalm in Italiaanse roomsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren
8 reacties
Zo, dit is écht heel erg lekker. Makkelijk te maken. Misschien wat veel voor drie personen.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Wat super om te horen dat je er zo van hebt genoten! Ik zou het zeker nog vaker klaar maken 😉
Wat voor witte wijn raad je me aan? Groetjes alena
Een droge witte wijn, een sauvignon blanc bijvoorbeeld. Een pinot grigio past ook goed in deze saus!
Wauw, het lekkerste zalm gerecht ever!
Wauw, wat een lief compliment! Dankjewel en super dat je zo hebt zitten smullen!!
Ik kook niet veel meer, heb mijn buurvrouwtje uitgenodigd, ze geloofde het niet dat ik niet veel meer achter m’n fornuis staat, superlekker, we hebben ervan genoten !
Hi,
Allereerst mijn complimenten voor jouw heerlijke recepten!
Bovenstaand recept voor zalm in Italiaanse roomsaus heb ik inmiddels 2x gemaakt en het is een heerlijk recept, alleen veel te veel saus voor 2 personen. Zó zonde dat ik zeker de helft weg kon doen. Misschien de hoeveelheden in het recept wat aanpassen? Het is natuurlijk erg machtig.
groetjes, Ilse