Zalm carpaccio met honing-mosterd dressing…. Ho, ho, ho! Zullen we dan maar?! Klaar voor een flinke dosis inspiratie voor de Kerstdagen?! Ik wel! Ik heb nog zoveel lekkere recepten die ik voor Kerst met je wil delen dat ik bijna dagen tekort kom….
En daarom trap ik vandaag af met deze zalm carpaccio met honing-mosterd dressing! Een prachtige klassieker op het kerstmenu en helemaal passend bij mijn thema van dit jaar. Namelijk, dat je met Kerst vooral mag genieten van de liefste mensen om je heen en dat je dan geen úren in de keuken gaat staan. Dat je lekkere gerechten op tafel zet waar iedereen blij van wordt en dat het gezellig is. No stress, daar hou ik van!
Met de kerstmuziek op de achtergrond heb ik de afgelopen weken alvast hard vooruit gewerkt. Regelmatig zaten we al aan de kerstgerechten en dat is natuurlijk helemaal geen straf!
Wat wel een dingetje is, is dat ik dan meestal met Kerst niet zoveel zin meer heb om te koken. En zo bedacht ik – toen we vorig jaar op Eerste Kerstdag met mijn familie aan tafel zouden schuiven – om het echt heel eenvoudig te houden.
Zalm carpaccio met honing-mosterd dressing
Ik zette twee grote schalen op tafel, met op de ene schaal de gewone runder carpaccio en op de andere deze zalm carpaccio met honing-mosterd dressing. Iedereen kon zelf een portie pakken en de schalen waren binnen no-time leeg. Geslaagd dus!
En compleet zonder stress en eigenlijk ook bijna zonder voorbereiding. Ja, de boodschappen had ik uiteraard van tevoren gedaan, maar dit gerecht staat echt binnen 5 minuten op tafel! Heerlijk toch?!
Ook dit jaar gaan we weer voor makkelijk en lekker! Als voorgerecht kun je dus deze zalm carpaccio op tafel zetten. Vind je een grote schaal nou niet feestelijk genoeg, dan kun je dit gerecht natuurlijk ook in een glaasje serveren!
Zeker in een wat kleiner gezelschap is dat goed te doen. Maar aangezien wij met inmiddels zo’n 15 personen aan tafel zitten met Kerst, hou ik het bij een grote schaal!
Voorbereiden:
- Het grote voordeel aan dit recept is dat het werkelijk in 5 minuten op tafel staat!
- Wil je echt zo min mogelijk werk hebben? Maak dan de dressing van tevoren klaar en bewaar deze in de koelkast!
Menu suggestie
**
Zalm carpaccio met honing-mosterd dressing
***
Italiaans gevuld gehaktbrood in pancetta
Bloemkoolpuree met truffel en oregano
Geroosterde pompoen met honingnoten en geitenkaas
***
Semifreddo met blauwe bessen en witte chocola
**
Ingrediënten
- 300 gram gerookte zalm
- 100 gram gemengde sla
- 3 a 4 eetlepels kappertjes
- 100 gram granaatappel pitjes
- 1/2 citroen
- 40 gram Parmezaanse kaas (in vlokken)
- 3 a 4 takjes verse dille
Voor de honing-mosterd dressing
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1/2 citroen
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels mosterd
- peper
- zout
Bereiden
- Begin met het maken van de honing-mosterd dressing. Pers het sap van 1/2 citroen uit boven een klein schaaltje. Schep de yoghurt, honing en mosterd bij het sap en roer goed door. Breng op smaak met de peper en zout.
- Leg de plakken gerookte zalm op de grote schaal. Verdeel hier de gemende sla over. Strooi de kappertjes en granaatappelpitjes over de zalm.
- Snij of knip de verse dille fijn en strooi over de zalm en salade. Voeg als laatste nog de vlokken Parmezaanse kaas toe.
- Snij de halve citroen in partjes en leg deze tussen de zalm. Zo kan een ieder voor zich wat citroensap toevoegen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerMeer kerstrecepten vind je hier!
Ga je aan de slag met dit recept voor zalm carpaccio met honing-mosterd dressing? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube