Ik vind wraps eten eigenlijk altijd wel wat gezelligs hebben. Meestal staat de tafel gedenkt met wraps, verschillende soorten groenten, vlees, sausjes, nacho’s en kaas. Wat er bij ons thuis vervolgens gebeurde, is dat de ene na de andere wrap vol geschept werd. De wrap was uiteindelijk zo gevuld dat ie bijna niet meer dicht kon. Smullen? En dat dan achter elkaar door, tot buikpijn aan toe (ogen groter dan maag verhaal, lang geleden…). Dat moest anders kunnen, was mijn idee. Zeker met die twee kleine meiden erbij, ik vond wraps op deze manier namelijk niet echt kidsproof. Ik bedacht daarom deze wraptaart en die doet echt niet onder voor zo’n wrap die je zelf mag vol scheppen. En ook de kleintjes smullen hiervan!
Deze wraptaart is een prima manier om heel veel groenten in een gerecht te verwerken. En dat is handig met kleine kinderen! Als moeder van een dochter van 3 en een dochter van 1,5 heb ik al veel trucjes van mijn meiden gezien om vooral maar geen groenten te eten. En anders heb ik elk excuus al wel gehoord. Bij dit gerecht geef ik je geen garantie dat deze keer de groenten wel naar binnen gaan, want wat is er veranderlijker dan een peuter? Maar het is zeker het proberen waard!
Ingrediënten Wraptaart
- 4 volkoren wraps
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 1 courgette
- 2 wortels
- 2 prei
- 100 gram champignons
- 400 gram tomatenblokjes (puur, zonder toevoegingen)
- 250 gram kipgehakt
- 1 pot bruine bonen (biologisch)
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- 2 teentjes knoflook
- snuf peper
- 50 gram pittige geitenkaas
- olie
Nodig: ovenschotel of springvorm, hapjespan
Bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden en smeer de ovenschaal of springvorm in met wat (liefst kokos)olie.
Snijd de groenten in kleine blokjes. Bak het gehakt rul in de hapjespan. Wanneer het gehakt gaar is, haal je dit uit de pan en bewaar je dit even in een schaaltje. Gebruik het vet van het gehakt om de groenten te bakken. Doe als eerste de ui in de pan en bak de knoflook (geperst) mee. Als de ui glazig wordt, voeg je als eerste de wortel, paprika en prei toe. Pas wanneer deze groenten wat zachter geworden zijn, voeg je de courgette toe. Doe de tomatenblokjes in de pan en roer goed door. Spoel de bruine bonen in een vergiet onder de kraan af en doe in de pan. Voeg nu het gehakt en de overige kruiden toe en laat de saus even kort pruttelen.
Doe een eerste laag saus met gehakt en bonen in de ovenschaal of springvorm. Leg hier twee wraps bovenop, zodat de gehaktsaus bedekt is. Herhaal dit en eindig met een laag van wraps. Bestrooi deze bovenste laag met wat pittige geitenkaas en laat in ongeveer 20 minuten gaar en bruin worden in de oven.
Eet smakelijk!
Tip: serveer hier een enorme groene salade bij, dan kom je zeker aan je groenten!
Tip: als dit gerecht niet kids-proof hoeft te zijn, zou je natuurlijk chilipoeder kunnen toevoegen.
Ga je aan de slag met dit recept voor wraptaart? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest