Hallo drukke doordeweekse dagen. Oh, echt, het houdt maar niet op… Ik had ergens de hoop dat het iets rustiger zou worden achter de schermen, zodat ik voor de schermen weer iets meer aan bloggen zou toekomen. Maar het einde is nog niet in zicht. Ik ben elke dag druk met zoveel andere dingen dan koken. En recepten uitwerken. En foto’s maken. Dat heeft alles te maken met het nieuwe huis… Op die drukke doordeweekse dagen probeer ik nog steeds wel een voedzame en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Zo ontstond ook dit idee voor wraps met pompoen, gehakt en avocado. Redelijk snel klaar en super lekker!
Dat is mijn maatstaf tegenwoordig. En eigenlijk altijd al wel geweest. Snel klaar en lekker! Ik wil gewoon goed blijven eten, ook als het druk is. Want goed voor mezelf zorgen is juist in deze hectiek heel belangrijk. Weliswaar koos ik bij dit recept voor kant-en-klare tortilla wraps (je kunt ze ook zelf maken!), toch wil ik zoveel mogelijk zelf mijn gerechten koken. Zonder pakjes en zakjes, want dat is zo niet aan mij besteed.
Een herfstige variant op de Mexicaanse gehaktschotel die ik graag met wraps eet. Door pompoen toe te voegen, en de mais deze keer achterwege te laten, vind ik dit gerecht helemaal bij het seizoen passen. En ik vind dat je in deze dagen niet vaak genoeg pompoen kunt eten, dus lekker toevoegen aan alle recepten die je kunt verzinnen!
Wraps met pompoen, gehakt en avocado
Voor 4 personen
- 1/2 oranje pompoen
- 300 gr rundergehakt
- 1 avocodo
- 8 kleine wraps
- 1 ui
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 10-12 kleine tomaatjes
- 1 blikje zwarte bonen
- 1 blikje tomatenpuree
- 1,5 tl tijm
- 1 tl komijn
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 1/2 tl chilipoeder
- peper
- snuf zout
- 1/2 limoen
- zure room
- olie
Nodig:
hapjespan, rooster voor de oven, bakpapier, vergiet
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster van de oven met een vel bakpapier.
Snij de pompoen in plakken van 1 cm. Verwijder de pitten en snij er daarna blokjes van 1×1 cm van. Leg de blokjes pompoen op het bakpapier. Druppel hier wat olijfolie overheen en schuif de pompoen voor 20 minuten in de oven.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de paprika’s in kwarten, verwijder de zaadjes en snij er daarna reepjes van. Snij de rode peper fijn, de zaadjes kun je verwijderen.
Zet de hapjespan op het vuur, verwarm wat olie en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika en knoflook toe en bak even mee. Doe daarna het rundergehakt in de pan en bak dit bruin.
Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze even af. Voeg toe aan de hapjespan, samen met de tomatenpuree. Breng het gehaktmengsel op smaak met de tijm, komijn, nootmuskaat, chilipoeder, peper en een snuf zout.
Haal de pompoen uit de oven en voeg de blokjes toe aan de hapjespan.
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel de vrucht uit de schil. Snij er dan plakjes van. Halveer de kleine tomaatjes. Snij de limoen in partjes.
Verwarm de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de wraps met pompoen en gehakt met de schijfjes avocado, de kleine tomaatjes, een beetje limoensap en wat zure room. Enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor wraps met pompoen, gehakt en avocado? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube