Frietjes!! Dan zegt toch iedereen ja! Maar vandaag zet ik frietjes van wortel op tafel. Dit heeft natuurlijk niets met patat te maken, maar deze wortelfrietjes met Parmezaanse kaas zijn wel zo ontzettend lekker! Dit is een bijgerecht waar je intens blij van wordt. Ik at ze achter elkaar op. Dat zegt genoeg denk ik zo. Een extra portie groenten op tafel zetten wordt zo wel heel gemakkelijk. En die Parmezaanse kaas, die maakt het helemaal af!
Normaal gesproken schrijf ik zo gemakkelijk mijn blogjes. Ik heb altijd wel wat te melden en ben niet snel uitgepraat. En ineens deze week… komt de tekst niet meer uit mijn vingers. Ik ben moe merk ik. Te veel bezig met dingen buiten de blog. Maar ik wil wel lekker blijven eten. En toen ik deze wortelfrietjes met Parmezaanse kaas klaar maakte, werd ik zo intens blij.
Deze frietjes zet je als groente bijgerecht op tafel. Of je snoept ze stiekem achter elkaar op nadat ze uit de oven komen. Deed ik ook namelijk… Deze wortelfrietjes met Parmezaan zijn namelijk te lekker. Ik zou ze bij het diner serveren, maar ze kunnen echt net zo goed als snackje op de borreltafel. Eat your veggies, maar dan wel lekker op deze manier!
Wortelfrietjes met Parmezaanse kaas
Voor 1 portie, circa 2 personen
- 2 winterpeen
- 2 eieren
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 2 el panko
- chilivlokken
- peper
- 1/2 tl gedroogde koriander
- 1 schaaltje homemade tzatziki
Nodig: bakplaat, bakpapier, 2 schaaltjes
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat (of rooster) met bakpapier.
Zet 2 schaaltjes klaar. Kluts in 1 schaaltje de eieren los. Meng in het andere schaaltje de Parmezaanse kaas (geraspt) met de panko (broodkruim), chilivlokken en peper.
Snij de uiteinden van de winterpeen af. Schrap de peen schoon en snij daarna in fijne reepjes. Formaatje french fries, zo’n 0,5 cm dik en niet al te lang.
Haal de wortelfrietjes eerst door het geklutste ei en daarna door het Parmezaan-broodkruim mengsel. Leg de frietjes op het bakpapier.
Het is even kledderen maar doe dit met alle gesneden wortelfrietjes. Strooi als laatste nog wat gedroogde koriander over de frietjes. Schuif de bakplaat dan voor 25 minuten de voorverwarmde oven in.
Serveer de wortelfrietjes met homemade tzatziki en smullen maar!
Ga jij aan de slag met dit recept voor wortelfrietjes met Parmezaanse kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Verrassend dit recept. Lijkt me trouwens wel echt lekker en dus reden om dit gauw uit te proberen. Grt Peter.