Varkenshaas met spek in witte wijnsaus. Afgelopen week kwamen er al heel wat makkelijke maar oh zo lekkere kerstrecepten online. En ik ga nog even door hoor! Er ligt nog genoeg smakelijks op je te wachten de komende dagen… Vandaag heb ik een hoofdgerecht voor je. Een fool proof Kerst hoofdgerecht zelfs!
Want ik vind dat je met Kerst best mag uitpakken, maar als je normaal geen chefkok bent, dan is het wellicht verstandig om je niet aan haute cuisine te wagen. Deze varkenshaas met spek in witte wijnsaus is eenvoudig klaar te maken, je bakt de varkenshaas eenvoudig in de pan en ziet er ook nog eens feestelijk uit! Serveer er een paar mooie bijgerechten bij – er komt deze week nog een risotto alla Milanese online – en genieten maar!
Ok, ik beken…. ik ben zelf namelijk helemaal niet zo’n kok. Ik vind het geweldig om in de keuken te staan, maar let’s keep it simple… Ik voel met Kerst dan ook totaal niet de behoefte om ineens allerlei ingewikkelde bereidingswijzen uit te gaan testen of me op sterrenchef-achtige recepten te storten. Dat zou mij heel veel stress opleveren en dat kan niet de bedoeling zijn van de FEESTdagen. Ik wil juist gezellig aan tafel zitten en gewoon genieten van mooie smaken.
Varkenshaas met spek
Dan is dit recept voor varkenshaas met spek in witte wijnsaus perfect. Geen lastig gedoe, meer tijd om met de liefste mensen om je heen door te brengen. Bij dit gerecht zet ik een risotto alla Milanese op tafel en die krijgt een prachtige gele kleur door de saffraan die je met de rijst meekookt. Nog wat Italiaanse groenten erbij en mijn feesttafel is compleet!
Deze varkenshaas met spek is een eenvoudig maar feestelijk hoofdgerecht! De varkenshaas snij je eerst in mooie plakken, wikkel je in de spek met salie en daarna bak je de varkenshaas met spek kort in de pan. Erbij serveer je een zelfgemaakte witte wijnsaus, en tadaa, een knaller van een kerst hoofdgerecht in nog geen 25 minuten op tafel.
Meer Italiaanse hoofdgerechten:
- Kip in Italiaanse roomsaus
- Italiaanse varkenshaas met mozzarella en Parmaham
- Gevuld gehaktbrood in pancetta
- Zalm met Italiaanse kruidenkorst
- Saltimbocca van kalkoen met Parmaham
- Truffel risotto met gemengde paddenstoelen
En hier vind je een overzicht van alle heerlijke Kerst recepten op de blog!
Ingrediënten
- 500 gram varkenshaas
- 12 plakjes ontbijtspek
- 12 takjes verse salie
- 50 gram boter
- 1 glas witte wijn
- 250 ml slagroom
- peper
Bereiden
- Haal de varkenshaas een uur voordat je deze gaat bereiden uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Snij met een scherp mes de varkenshaas in plakken van ongeveer 3 cm. Kijk even hoe dit voor jou werkt, uiteindelijk wil je 12 gelijke plakken hebben.
- Leg de plakken varkenshaas aan de gesneden kant op een schoon werkblad en wikkel hier een plak ontbijtspek omheen. Leg het takje salie op het ontbijtspek en bind dan vast met een stukje touw.
- Verwarm 50 gr boter in de koekenpan. Laat de boter lichtbruin worden.
- Leg voorzichtig de varkenshaas met spek in de pan. Bak beiden kanten in zo’n 3 minuten goudbruin.
- Schep de varkenshaas met spek uit de pan en leg op een schaal. Dek af met aluminiumfolie zodat het vlees rustig kan nagaren.
- Laat de pan op het vuur staan en maak deze verder niet schoon. Schenk in de warme pan een glas witte wijn en laat even uitsissen. Schenk dan de slagroom bij de wijn en draai het vuur laag.
- Laat de witte wijnsaus iets indikken en serveer bij de varkenshaas met spek.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor varkenshaas met spek en witte wijnsaus? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube