Turkse pizza wrap met knoflooksaus….. Het is weer fastfood friday, yes!!! Dat is een tijd geleden zeg, dat ik op vrijdag een makkelijk fastfood recept plaatste. De laatste keer was in juni, daarna zijn we de zomervakantie ingegaan. Ik vond het dus wel weer eens tijd voor een weekendbite, want op vrijdag kook ik meestal niet zo uitgebreid.
Nu kun je bij mij een Turkse pizza wrap met knoflooksaus ongeveer om de hoek halen bij een geweldige Turkse bakkerij, maar zelf maken blijft toch het leukste. Daarmee weet ik dan niet of het een échte Turkse pizza mag heten, maar dat zal vast wel goed zijn.
Turkse pizza wrap
Het maakt mij namelijk stiekem helemaal niet zo veel uit of mijn Turkse vrienden deze wrap zouden goedkeuren, want wij hebben ervan zitten smullen! En dat is natuurlijk het belangrijkste!
Zo op vrijdag heb ik niet veel zin meer om lang in de keuken te staan. Ik ben daar dan al vaak genoeg geweest en heb al genoeg boven de pannen gehangen. In het weekend moet de maaltijd dan makkelijk en snel klaar zijn. En lekker natuurlijk, een beetje snack-achtig het liefst.
Gezonde Turkse pizza
Vorige week vrijdag haalde ik voor Simon en mij een Indonesische maaltijd bij de toko. Heerlijke bami goreng, met rendang en pittige boontjes. ’s Avonds aten we al dit lekkers zo uit het bakje, zittend op de bank, met de televisie aan.
En toen bedacht ik me dat ik de fastfood recepten op de vrijdag toch wel een beetje had gemist. Of nou ja, ik had zelf genoeg fastfood gehad in de zomervakantie, maar had er geen nieuwe recepten meer voor uitgewerkt.
Om nu weer af en toe een makkelijk weekendrecept te plaatsen, lijkt me weer een goed plan! De Turkse pizza ken ik dus eigenlijk alleen van de Turkse bakker hier om de hoek. Oh, en van de avondjes stappen van vroeger, toen ik het altijd een goed idee vond om af te sluiten met een vette hap. En nog steeds kan ik af en toe intens genieten van dit Turkse broertje van de pizza.
Nodig
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 4 tortilla wraps (meergranen)
- 300 gram rundergehakt
- 2 rode uien
- 2 rode puntpaprika's
- 4 tomaten
- 1 flinke bos peterselie
- 1 rode peper
- 1 blikje tomatenpuree
- snuf peper
- snuf zout
- snuf chilivlokken
- olijfolie (om te bakken)
Voor de topping:
- 100 gram ijsbergsla
- 125 ml Turkse yoghurt
- verse peterselie
- snuf peper
- snuf zout
- 1 teentje knoflook
- druppel citroensap
Bereiden
- Verwijder de stelen van de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snij daarna in grove stukken. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de harde kern en de zaadlijsten. Doe de paprika’s, tomaten en een flinke bos peterselie in de keukenmachine en hak alles goed fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet op de grillstand.
- Schil en snipper de uien. Maak de knoflook schoon. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij heel fijn.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Pers de knoflook erbij uit en voeg de rode peper toe. Doe het gehakt in de pan en bak kort mee. Schep dan het paprika-mengsel uit de keukenmachine ook in de pan. Meng met het gehakt en de ui en voeg een blikje tomatenpuree toe.
- Breng het gehakt op smaak met peper, zout en wat chilivlokken. Laat even sudderen.
- Maak intussen de knoflooksaus klaar door een teentje knoflook bij de yoghurt uit te persen. Meng goed en breng de saus verder op smaak met wat verse peterselie, zout, peper en wat citroensap.
- Maak de ijsbergsla schoon en snij fijn.
- Tijd om de wraps te gaan grillen. Schuif de wraps om de beurt de oven in en grill 2 minuten per kant. Schep wat van het gehaktmengsel op de wrap, leg er een flinke hand ijsbergsla op en maak de Turkse pizza wrap af met wat knoflooksaus.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor Turkse pizza wrap? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
7 reacties
Hier krijg ik gelijk zin in! Het is dat we dit weekend helemaal vol zitten met etentjes, dus dan bewaar ik hem tot volgende week…!
Lekker, ik had net een.pan turkse linzensoep gemaakt en met dit erbij, glaasje rode wijn. Let the weekend begin! 🙂
Van de week gemaakt voor mij en mijn kinderen. Wel de rode peper er uit gelaten en op mijn eigen pizza sambal gedaan. Was een absoluut succes. Echt heerlijk. Mijn dochter (10) vond de knoflooksaus ook erg lekker, zoonlief (8) was daar minder van gecharmeerd.
als ik zelf mijn wraps wil maken, welke raad je me dan aan?
Wat voor meel is hier het beste voor?
Dank je!
Je kunt mijn recept om zelf tortilla wraps te maken hiervoor gebruiken!
Hoi heb deze gemaakt en ze waren heerlijk is voor herhaling vatbaar
Wat heerlijk!! 🙂