Oeh frietjes! Of patat, zoals wij hier zeggen… Ik lust ze graag hoor, zo op z’n tijd! Ik weet niet waar precies de grens tussen friet en patat ligt, maar ik weet wel dat je er veel meer mee kunt doen dan ze alleen in de oven schuiven. Of afhalen, maar dat doe ik dan niet al te vaak. Meestal maak ik ze thuis klaar en vandaag deel ik een heel lekker recept met je. Truffel peterselie frietjes met Parmezaan en truffelmayonaise on the side. Meer dan feestdagen-waardig, lijkt me zo!
Met Kerst – of met de feestdagen – draait het allemaal om lekker eten en vooral om je net even een beetje uit te sloven in de keuken. Maar soms moet je het helemaal niet zo moeilijk maken. Patatjes, of frietjes, kunnen ook heel feestelijk zijn! Zeker als je de Twister Fries van Lamb Weston op tafel zet en er nog een eigen draai aan geeft.
Een leuk bijgerecht voor jong en oud, dat zijn deze truffel peterselie frietjes met Parmezaan zeker wel. Er zijn natuurlijk ook nog heel wat dagen voordat het erst is en je toch al zin hebt in net even wat meer dan standaard. Zeker op een avond in het weekend ga ik graag voor makkelijk en wij hebben altijd een zak ovenfriet in de vriezer liggen. Met een frisse salade erbij en eventueel een stukje vlees of vis, dan ben ik helemaal klaar hoor.
Deze frietjes maakte ik af met truffelolie, Parmezaanse kaas en verse peterselie. Te lekker gewoon! Ik zou zomaar vaker deze Twister Fries de oven in schuiven, want wat me opviel, is dat deze friet echt heel krokant uit de oven komt. En dan met een laagje gesmolten Parmezaanse kaas erover, oh man, hou op!
Truffel peterselie frietjes met Parmezaan
Bijgerecht voor 4 personen:
- 1 zak (600 gr) Twister Fries Natural van Lamb Weston
- 4 el truffelolie
- 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 takjes verse peterselie
- truffelmayonaise
Nodig; bakplaat, bakpapier, mengkom
Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Spreid de Twister Fries uit over het bakpapier, zorg dat ze niet over elkaar heen liggen.
Schuif de bakplaat met frietjes in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin en knapperig. Schep wel halverwege even om.
Rasp intussen de Parmezaanse kaas en knip de peterselie fijn.
Wanneer de frietjes 20 minuten in de oven zijn geweest, haal je de bakplaat uit de oven. Strooi nu (ruim!) Parmezaanse kaas over de patat en schuif ze nog 3 minuten terug in de oven.
Zet de mengkom en de truffelolie vast klaar. Doe de warme Twister Fries in de kom en meng met de truffelolie en peterselie. Eventueel kun je er nog wat extra Parmezaan overheen strooien.
Serveer direct, met een flinke klodder truffelmayonaise on the side! Enjoy!
Ga jij aan de slag met dit recept voor truffel peterselie frietjes met Parmezaan? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Deze blogpost betreft een samenwerking met Lamb Weston. Lees mijn disclaimer.