Ook hier bestaan ze hoor…. dagen waarop ik eigenlijk niet heel veel zin heb om te koken. Ik sta natuurlijk heel wat uurtjes in de keuken en hoewel alles wat ik maak voor de blog wordt opgegeten, zijn er ook dagen waarop ik van alles heb klaar gemaakt behalve een avondmaaltijd… En dan moet er dus nog weer gekookt worden… Wat ik dan echt een uitkomst vind, is om een traybake klaar te maken. Een bakplaat (tray) vol met groenten en dan hop de oven in. Kwestie van 5 minuten werk en dan wachten. Deze traybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en chipolataworstjes is zo’n makkelijke maaltijd, ik deel graag het recept met je!
Daar kun je er ten slotte niet genoeg van hebben, makkelijke maaltijden voor doordeweeks. Ik heb zo’n vast lijstje. De ene keer een eenvoudige pasta, de andere keer een snelle maaltijd met rijst. Aardappels, groenten en vlees doen het hier ook altijd goed. Gelukkig eten mijn meiden – meestal! – goed mee, zeker bij dat soort klassiekers.
Bloemkool uit de oven
Een bakplaat vol met groenten, aardappeltjes en worstjes is ook een van de favorieten. En bij mij zeker ook, want het is zo ontzettend weinig werk om dit klaar te maken. Echt, simpeler kan bijna niet…. Deze keer ging ik voor een traybake met geroosterde bloemkool, krieltjes en worst. De krieltjes hoef je niet voor te koken, die worden gaar in de oven. Als laatste nog een flinke hand geraspte kaas over de bloemkool en dit is echt doordeweeks comfort food!

Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 500 gram krieltjes
- 300 gram runder chipolata worstjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 limoen
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel cayennepeper
- snuf zout
- 75 gram oude kaas (geraspt)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Boen de krieltjes en snij ze doormidden. Zorg dat de aardappeltjes allemaal ongeveer in even grote stukken zijn.
- Snij de bloemkoolroosjes van de stronk en snij daarna in kleinere stukken. Doe de bloemkool in de mengkom en schenk hier 2 el olijfolie bij. Pers de teentjes knoflook hierbij uit.
- Voeg het sap van 1/2 limoen en de kerrie, kurkuma, komijn, cayennepeper en een snuf zout toe. Hussel goed door elkaar en spreid de bloemkool uit over het bakpapier.
- Leg de krieltjes tussen de bloemkool en besprenkel met nog wat olijfolie. Schuif de bakplaat met groenten nu voor 20 minuten de warme oven in.
- Haal de traybake met geroosterde bloemkool en krieltjes uit de oven en schep de groenten even om. Leg de runder chipolata worstjes nu tussen de groenten. Schuif de bakplaat weer voor 10 minuten in de warme oven.
- Als laatste maak ik deze traybake af met oude kaas. Haal de plaat nog 1 keer uit de oven, strooi ruim de geraspte kaas over de groenten en worstjes en zet nog weer 5 minuten in de oven. Daarna de hele bakplaat op tafel en scheppen maar!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa je aan de slag met dit recept voor Italiaanse groenten met worstjes uit de oven? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
5 reacties
Heerlijk en makkelijk 🙂
Net voor het eerst gemaakt, wordt een favoriet!
Yeah, super leuk!!
Vandaag klaar gemaakt,suoer lekker.
Wat super om dat te horen!