Mag ik je voorstellen aan….. dé pastasalade next level! Want dat is deze tortellini salade met salami en mozzarella zeker! De zomer is begonnen, het is vakantie, dan is het tijd voor makkelijke maaltijden. Ik ben gek op pastasalades en helemaal als we lekker buiten kunnen eten. Of als hapje bij een picknick of tijdens een dagje weg. Van recepten voor pastasalades kun je dan ook nooit genoeg hebben, had ik zo bedacht. Het fijne van Italiaanse gerechten is dat je al snel goed zit als je een aantal smaakmakers combineert. Salami en mozzarella zijn altijd een goed idee en de frisse dressing maakt deze maaltijdsalade helemaal af. Laat het maar een hele lange zomer worden hoor!
Wat dat betreft past de Italiaanse keuken helemaal bij mij want ik hou van de puurheid ervan. Van de simpele manier van het combineren van smaken en zo zonder al teveel ingrediënten een fantastisch gerecht op tafel zetten… Volgens mij is een pastasalade dé ultieme zomermaaltijd en daarom dook ik de keuken in om weer eens een nieuw recept uit te werken. Meestal is dat een kwestie van kijken wat ik nog in de kast heb liggen en ook deze keer pakte dat verrassend goed uit!
Een pastasalade is een pastasalade zou je denken. Maar…. dat is dus niet zo! Wanneer je verse tortellini gebruikt in plaats van droge pasta, gaat de salade echt néxt level! Ik gebruikte tortellini gevuld met spinazie en ricotta – ook zo’n gouden combinatie trouwens – en daarmee geef je deze salade nog meer smaak! Laat het nu maar vooral prachtig weer worden de komende weken, dan kunnen we er lekker op uit en nemen we deze tortellini salade mee in de picknickmand!
Ingrediënten
- 250 gram verse tortellini (spinazie & ricotta)
- 75 gram rucola
- 8 plakjes salami
- 1 bol buffel mozzarella
- 100 gram gegrilde rode paprika (1/2 pot)
- 15 zwarte olijven
- 10 snoeptomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels witte wijn azijn
- 2 takjes verse tijm
- 2 takjes peterselie
- 1/2 citroen
- snuf zout
Bereiden
- Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook. Kook de tortellini in zo’n 4 minuten beetgaar, check de verpakking voor de exacte kooktijd. Giet de tortellini af, doe terug in de pan, schenk 1 el olijfolie erbij en roer door. Laat de tortellini even afkoelen.
- Snij de gegrilde paprika in fijne stukjes. Snij de tomaatjes in kwarten. De olijven kun je heel laten of naar wens wat fijner snijden.
- Snij de salami en de mozzarella in kleine stukjes.
- Maak de dressing van de tortellini salade klaar door de olijfolie, witte wijn azijn en het sap van 1/2 citroen te mengen. Voeg hier de blaadjes fijngehakte tijm, fijngesneden peterselie en een snuf zout aan toe.
- Doe de tortellini in een grote schaal en meng hier de rucola door heen. Voeg dan de gegrilde paprika, tomaatjes, olijven, salami en buffelmozzarella toe.
- Schep de frisse dressing voorzichtig door de tortellini salade heen en eet smakelijk. De salade kun je al goed van tevoren klaar maken, dus is ideaal voor een picknick of om mee te nemen bij een uitstapje.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor tortellini salade met salami en mozzarella? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren