Wereldgerechten. Wie is er niet groot mee geworden?! Ik wel in elk geval…. Volgens mij was ik een jaar of 10 toen mijn ouders bedachten dat het wel een goed idee was dat mijn zus en ik om de beurt op vrijdag zouden koken. Hartstikke goed idee natuurlijk en dat wil ik zeker bij mijn kinderen ook gaan invoeren. Maar het probleem was, dat ik toen nog helemaal niet zo’n keukenprinses was. Logisch ook, ik was nog aan het leren. En oh, oh, wat waren die pakken met Wereldgerechten toen een uitkomst zeg! Alleen nog verse groenten erbij en klaar was je. Een van mijn favorieten was de Thaise kip Siam. Die maak ik tegenwoordig net zo makkelijk klaar zonder pakjes en zakjes en dat is toch wel veel lekkerder!…
Wereldgerechten recepten zonder pakjes
De Wereldgerechten en de potten met Chicken Tonight. Zo ver kwamen wij meestal op een vrijdagavond. Op een bepaald moment vond ik er dan ook geen bal meer aan om het eten te maken, want alles in een pan gooien leek mij niet zoveel met koken te maken te hebben… Nou is het natuurlijk nog steeds niet veel ingewikkelder dan dat, maar ik was de pakjes en zakjes wel een beetje beu aan het worden…
Toch greep ik later – toen ik op mezelf woonde – ook weer terug naar de bekende maaltijdmixen. Vaak geen zin om na te denken over wat ik zou koken of gewoon puur gemak. Keer op keer nam ik mezelf voor om bijvoorbeeld die kip Siam from scratch te maken, maar het kwam er niet van. Nu weet ik echt niet meer waarom ik dat niet veel eerder heb gedaan. Zelf maken is zoveel lekkerder! Deze kip Siam kun je met rijst eten, maar ook met noedels natuurlijk! En voor nog meer veggies op tafel kun je er deze pittige sajoer boontjes bij serveren, yum!!

Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 300 gram rijst (naar keuze)
- 1 ui
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 3 lente ui
- 50 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
- 1 1/2 eetlepel yoghurt
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 100 ml water
- 1 eetlepel allesbinder
- extra olie om in te bakken
Bereiden
- Begin met het snijden van de kip. Doe deze in een schaal en voeg hier de yoghurt, ketjap en 2 el olijfolie aan toe. Schep de marinade goed door de kip en laat even staan. Heb je tijd genoeg, dan is het lekker om de yoghurt en ketjap lang in te laten trekken, waar wordt de kip super zacht van!
- Schil en snipper de ui. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Druk de knoflook even fijn met een groot mes en verwijder de schil. Snij de rode peper in fijne stukjes.
- Zet een pan met water op het vuur voor de rijst. Kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
- Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan. Voeg de peper toe en pers de knoflook uit boven de pan. Rasp ongeveer 1 cm verse gember boven de pan. Bak even kort mee.
- Voeg dan de kipfilet inclusief de marinade toe en bak tot de kip mooi goudbruin is. Schep nu ook de paprika in de pan en bak deze mee.
- Schenk de oestersaus en sojasaus in de wokpan met de kip. Meng 100 ml water met 1 el allesbinder en schenk deze ook in de pan. Draai het vuur laag en laat de saus voor de kip Siam iets indikken.
- Verwijder het buitenste blad van de lente ui en snij in fijne ringen. Voeg de ui samen met de cashewnoten toe aan de kip Siam en laat nog even meeverwarmen. Serveer met de rijst.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Thaise kip Siam met rijst? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
1 reactie
Waar moet de gember in?