Thaise kip saté met noedels en broccoli…. Zo tegen het weekend heb ik eigenlijk niet zo heel veel zin meer om lang in de keuken te staan… Mijn werkweek speelt zich daar al grotendeels af, en hoewel ik het heerlijk vind om te koken, is genoeg ook wel genoeg. En dan ga ik graag voor makkelijk en snel!
De Oosterse keuken blijft mijn zwakke plek als het gaat om comfort food. En zeg nou zelf, Thaise kipsaté met noedels en broccoli, klinkt als een goede combi toch? Een simpel, lekker licht en snel recept, maar wel met saté! Yes, kom maar door!
Mijn werkweek begint op maandag met een hele lange kookdag. Na een hele week in en uit de keuken te hebben doorgebracht, vind ik het in het weekend dan heerlijk om voor makkelijk te gaan. Soms haal ik een goede maaltijd af bij de toko, eten we pizza van de pizzeria hier in het dorp, of schuiven we even snel aan bij een eetcafé.
Maar soms zet ik ook nog zelf even snel wat in elkaar. Vaak is het helemaal niet zo ingewikkeld om zo’n lekkere weekend maaltijd in elkaar te zetten, en dat bewijst dit recept voor Thaise kipsate spiesjes maar weer. Heerlijk comfort food en toch zo klaar!
Thaise kip saté met noedels
Dit recept voor Thaise kip saté met noedels en broccoli stond echt binnen no time op tafel en daar verbaasde ik mezelf eigenlijk ook wel mee….Als ik kipsaté maak, gebruik ik wel altijd kippendij-filet. Dit is net wat vetter, en daardoor voller van smaak dan gewone kipfilet.
De saté saus maakte ik natuurlijk zelf, en deze truc om saté saus te maken pas ik heel vaak toe. Want een goede pindakaas, zonder toegevoegde suikers en andere niet nodige dingen, is de basis. Super simpel, maar wel heel lekker. En wat is nou Thaise kipsate zonder die heerlijke satesaus?!
Nog wat Thaise smaakmakers als vissaus, limoen, rode peper en koriander en ik keur deze maaltijd helemaal goed! Voor de noedels maakte ik trouwens een combi van rijstnoedels en noedels van courgette. Die laatste draai ik met mijn spiraalsnijder, waar zou ik zijn zonder?!
Maar alleen courgette noedels vind ik toch niet altijd vullend genoeg, en daarom voegde ik hier wat rijstnoedels aan de maaltijd toe. Schrik trouwens zeker niet van de lijst met ingrediënten, de meesten ervan zijn waarschijnlijk al standaard in huis!
Meer Thaise recepten:
Hou jij ook zo van de smakelijke Thaise keuken en kun je nog wel inspiratie gebruiken voor meer Thaise recepten? Ga dan ook zeker eens aan de slag met een van deze gerechten!
- Thaise curry met kipfilet en doperwten
- Thaise kip Siam met rijst
- Pad Thai met kip
- Thaise kip met rijst en zoetzure groenten
Nodig
- Waterkoker
- Schaaltjes
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 150 gram rijstnoedels
- 250 gram kippendijfilet
- 1 broccoli
- 2 rode paprika's
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 cm verse gember
- 1 limoen
- 2 salade ui
- sesamzaadjes
- verse koriander
- olie (om in te bakken)
Voor de Thaise saté saus:
- 4 el pindakaas
- 10 el water
- 2 el ketjap manis
- 2 el Thaise vissaus
- 2 el sesamolie
- 2 el honing
- 1 limoen
Bereiden
- Snij de kippendij-filet in blokjes of reepjes. Doe ze in een schaaltje. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij de kip. Snij de peper open, verwijder eventueel de zaadjes, en snij fijn. Schil de gember en snij heel fijn. Voeg de peper en gember ook toe aan de kip en schenk hier een flinke scheut olie bij. Roer goed door en laat even staan.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Verwijder de steel van de paprika, snij in kwarten, snij de zaadjes eruit en maak er daarna kleine blokjes of reepjes van.
- Snij de roosjes van de broccoli en doe deze in de pan. Voeg wat water toe en breng aan de kook. Laat de broccoliroosjes in 5 a 6 minuten beetgaar koken.
- Verwarm wat olie in de wokpan en doe hier de kip in. Bak deze rondom bruin en van binnen gaar, maar niet te lang want dan wordt het vlees droog. Schep de kip uit de pan in een schaaltje. Voeg eventueel nog wat olie aan de pan toe en fruit hier de ui in aan. Voeg de paprika toe en bak even mee. Daarna mag de kip terug in de pan. Draai het vuur laag.
- Breng in een waterkoker water aan de kook voor de rijstnoedels. Doe deze in een schaal en giet hier wat kokend water over heen. Laat ze zo’n 3 minuten wellen, giet dan af en spoel af met koud water. Gebruik de spiraalsnijder om 2 courgettes tot courgette-noedels te snijden. Zet even apart.
- Voeg de pindakaas, het water, de ketjap, vissaus, sesamolie, honing en het sap van 1 limoen aan de pan met de kip, ui en paprika. Roer goed door en laat inkoken tot een gladde saté saus.
- De broccoli kun je intussen afgieten.
- Meng de rijstnoedels met de courgette. Verdeel de noedels over 4 borden, schep er wat broccoli bij en schep de Thaise kip saté over de borden. Maak elk bord af met wat verse koriander, een partje limoen, wat sesamzaadjes en wat bosui. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor Thaise kip saté met noedels en broccoli? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
5 reacties
Heerlijk! Krijg helemaal voorpret dat we volgend jaar weer 2 van de 3 (reis) maanden doorbrengen in een Aziatisch land.. heerlijke keukens!
Wat een lekkere combi lijkt me dit !
Lekker op vakantie. Heerlijk Nasi met Kip gemaakt. ” Waar is de pindasaus, mam?” Uh ….. dan denk ik aan het receptje op je site: pindakaas, water, honing, ketjap aanwezig. Sesam olie en limoen niet, maar wel sambal en oosterse wokkruiden mix …… heerlijk pannetje pindasaus geproduceerd mmmmmmm.
Heb je ook een printvriendelijke versie?
Alvast bedankt!
in dit recept bij de ingredienten staan twee rode paprika’s en dan nog een keer een halve rode paprika ik denk dat dat moet zijn een halve rode peper of heb ik het verkeerd