Thaise curry met kip en doperwten. Ik zat er op te wachten hoor! Op de herfst…. niet per sé op de druilerige grijze dagen die daar vast ook wel weer bijhoren. Nee, wat dat betreft heb ik nog wel zin in een nazomer. Maar de herfst – en dat ie nu officieel is begonnen! – betekent dat ik eindelijk weer los mag gaan met heerlijke comfort food recepten…. Yes!! Het wordt weer vroeger donker straks, het wordt frisser, het wordt gewoon weer fijn om binnen te zijn en warme maaltijden op tafel te zetten die ook écht verwarmen.
Nou, dan zit je met deze Thaise curry met kip en heel veel groenten wel goed hoor!! Zelfs de basis van deze curry maakte ik zelf, daar gebruikte ik geen curry pasta voor maar wel heel wat fijne smaakmakers. Het zal vast geen traditioneel recept zijn, maar wel zo ontzettend lekker! Serveer deze curry met zelfgemaakt naanbrood of rijst.
Weet je nog dat ik een tijd geleden vertelde dat er wat dingen anders zouden gaan hier op de blog?! Nou, dat moment is nu gekomen. Of eigenlijk al een paar weken geleden, toen ik samen met Renske de keuken in dook. Ik kon het niet meer helemaal rond werken, én mijn blog én PAUW Lab.
Dat werd te veel, dus ging ik op zoek naar een collega. Iemand die mij kan helpen bij MYF en ik weet zeker dat ik een topper gevonden heb! Renske heeft ook een eigen foodblog en is verder heel actief met foodfotografie en styling. Helemaal waar ik naar op zoek was!
Thais stoofvlees
Vanaf vandaag ga je dus met regelmaat foto’s voorbij zien komen die ik niet zelf heb gestyled en gemaakt. Zoals bij dit recept voor Thaise curry met kipfilet. Ik ben echt blij met deze samenwerking. Het geeft mij rust om te koken, ook al kookten we die dag 6 recepten achter elkaar…
Maar ik hoef niet meer ook nog na te denken over de styling en fotografie en dat werkt echt een stuk prettiger! Natuurlijk pak ik zelf ook nog mijn camera erbij hoor, uiteindelijk vind ik het gewoon ook erg leuk om mijn eten op de foto te zetten! Voor nu ben ik heel gelukkig met deze stap voor MYF!
Nodig
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette
- 1 rode peper
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 1 limoen
- 1 cm verse gember (djahé)
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- 1 stengel citroengras
- 3 theelepels kurkuma
- 2 theelepels kerrie
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel vissaus
- 250 ml kokosmelk
- verse peterselie
- verse basilicum
- olie om te bakken
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Verwijder de steel van de paprika en snij in kwarten. Haal de zaadlijsten weg en snij de paprika in reepjes. Snij de courgette in blokjes.
- Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn. Schil de gember.
- Snij de kipfilet in blokjes van zo’n 2 x 2 cm.
- Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Doe dan de kipfilet erbij en bak deze rondom bruin.
- Voeg de paprika en courgette toe aan de pan en bak zo’n 5 minuten mee.
- Schep dan de tomatenpuree in de pan. Voeg de kokosmelk, het sap van de limoen en de kurkuma, kerrie, komijn, nootmuskaat en vissaus toe. Roer de doperwten door de saus. Kneus de stengel citroengras en leg deze in de pan.
- Laat de Thaise curry met kip en doperwten zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen. Wordt de saus te dik, dan kun je wat water toevoegen.
- Serveer deze curry met zelfgemaakt naanbrood of rijst. Maak het gerecht af met wat peterselie en basilicum. Koriander kan uiteraard ook!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor Thaise curry met kipfilet en doperwten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
10 reacties
Wij hebben vanavond heerlijk gegeten. Wat een lekker recept!
Wat super om dat te horen, heerlijk!!
Ik heb dit recept vanavond ook gemaakt, succesvol, lekker pittig en smaakvol! Zonder doperwten, dat vond ik er niet zo’n lekkere combi. Met naanbrood, mmmmm!!
Klinkt heerlijk! Ik voeg graag doperwten toe als extra groen, maar weg laten kan natuurlijk ook! Juist leuk dat je zelf aan de slag bent gegaan!
Gisteren gemaakt. Was heel lekker en zal zeker nog eens ingepland worden in het weekmenu. Toffe site ook. Blijf maar leuke receptjes plaatsen.
Wat een heerlijk recept, dit gaan we vaker eten!
Heerlijke curry, super recept!
Ik wil dit recept graag maken in de slowcooker. Met een beetje aanpassing (vocht) moet dat wel lukken.
Alleen vind ik 300 gram vlees voor 4 personen erg weinig, ook al doe je er een portie rijst o.i.d bij.
Meestal maak ik een gerecht met 1 kg vlees. Voor 4 personen is dat prima. Soms blijft er nog een portie over voor in de vriezer.
Moet ik hier dan alles zoveel mogelijk verdubbelen of x 3? Heb geen flauw idee qua smaak sterkte.
Groet, Amber
Was een perfect recept.
Mijn visite was er ook dol op.
Ik heb een paprika extra er bij gedaan en ipv halve courgette een hele.
Heerlijke curry! Heb zelf de doperwten achterwege gelaten. Gemaakt in combinatie met jouw recept voor naanbrood. Groot succes!