Tagliatelle met spinazie en zalm, een heerlijke makkelijke pasta maaltijd! In een huis met pasta lovers zet ik minstens elke week een pasta recept op tafel. Pasta gerechten zijn namelijk altijd goed! En hoewel mijn meiden het liefst elke keer pasta met tomatensaus en gehakt eten, hou ik zelf wel van wat meer variatie op mijn bord… Er staan inmiddels dan ook al ontzettend veel verschillende lekkere pasta’s op de blog en vandaag voeg ik daar een pasta met vis aan toe. Met verse zalmfilet, om precies te zijn. Voor dit recept gebruik ik graag verse tagliatelle, maar een andere pasta kan natuurlijk ook! Uiteraard maak je deze tagliatelle met spinazie en zalm af met flink wat Parmezaanse kaas on top!
Pasta met spinazie en zalm
Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten pasta en de ene soort is de andere niet…. In de Italiaanse keuken luistert het nogal nauw welke pastasoort met welke saus wordt gegeten… Zelf doe ik daar niet al te moeilijk over hoor, maar ik weet wel dat verse tagliatelle echt heerlijk is bij de romige saus in dit recept! De combinatie van spinazie en zalm is natuurlijk een klassieker en blijft altijd goed! Check trouwens ook zeker eens dit recept voor zalm in Italiaanse roomsaus, ook al zo lekker!
Snelle pasta recepten
Van snelle recepten voor doordeweekse maaltijden heb je natuurlijk nooit genoeg! Deze pasta met spinazie en zalm is ook zo’n topper, dit staat echt binnen 20 minuten op tafel en dan kun je lekker gaan genieten. Lang in de keuken staan is helemaal niet nodig om lekker te kunnen eten! Nu we hier gelukkig wel een beetje uit de avondspitsen zijn – lang leve het thuiswerken! – vind ik het toch nog steeds regelmatig heel fijn om gewoon snel aan tafel te kunnen.
Meer tagliatelle recepten:
- Tagliatelle met spinazie en gerookte kip
- Zelf verse tagliatelle maken
- Tagliatelle met champignon roomsaus
- Tagliatelle met tomatensaus en gehaktballetjes
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle (vers)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram zalmfilet (vers)
- 100 ml kookroom
- 100 ml creme fraiche
- scheut witte wijn (optioneel)
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 200 gram bladspinazie (vers)
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
- snuf peper
- snuf zout
- olie (om in te bakken)
- Parmezaanse kaas (naar smaak)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en snij de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Bak de knoflook en zongedroogde tomaatjes toe en bak even mee.
- Leg de zalmfilets bij de ui en knoflook in de pan en bak aan beide zijden aan. Gebruik dan een spatel om de zalm uit elkaar te steken.
- Zet in tussentijd een pan water op voor de pasta. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de room en de creme fraiche toe aan de zalm en voeg eventueel een scheut witte wijn toe. Roer de saus door de pan en voeg de oregano, tijm, rozemarijn en een snuf peper en zout toe. Laat heel zachtjes pruttelen.
- Voeg daarna de spinazie toe aan de hapjespan. Laat deze slinken.
- Giet de pasta af en schep deze door de saus. Serveer de tagliatelle met spinazie en zalm met Parmezaanse kaas naar smaak.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor tagliatelle met spinazie en zalm? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube