Doordeweekse maaltijden… je moet ze steeds maar weer verzinnen. Niet elke dag wat anders, maar een beetje afwisseling is wel zo fijn natuurlijk. De ene week lukt het mij beter dan de andere week. Om creatief te zijn en steeds verschillende gerechten op tafel te zetten. In die andere week kom ik ook niet veel verder dan aardappels met groenten. Of pasta, dat is ook altijd goed! Deze tagliatelle met spinazie en gerookte kip maakte ik al tijdens mijn studententijd klaar en is eigenlijk altijd op het menu gebleven.
Natuurlijk probeer ik de week ook te organiseren door het maken van mijn weekmenu’s. En door op vaste dagen in de week een bepaald gerecht op tafel te laten komen. Fijn dat er dan een aantal recepten zijn waar ik altijd op terug kan vallen. Waarvan ik de ingrediënten kan dromen en meestal ook al standaard in huis heb. Ideaal voor als de planning toch eens in de soep loopt.
Tagliatelle met spinazie en gerookte kip
Deze tagliatelle met spinazie en gerookte kip maakte ik al klaar toen ik nog studeerde. Toen was het vooral een goedkope maaltijd en dat kwam af en toe best handig uit. Tegenwoordig staat dit pasta gerecht nog steeds regelmatig op tafel, al is het recept wel iets uitgebreider dan toen. Maar ik vind nog steeds dat gerechten helemaal niet zo moeilijk hoeven te zijn. En als ze niet al te duur zijn, dan is dat ook mooi meegenomen, toch?!
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram kastanjechampignons
- 200 gram bladspinazie (vers)
- 200 gram bladspinazie (diepvries)
- 100 ml plantaardige room
- 200 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- zout
- peper
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum
- olie om in te bakken
Bereiden
- Zet een pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook. Voeg zodra het water kookt de tagliatelle toe en kook in zo’n 7 a 8 minuten beetgaar. Giet af en roer hier wat olijfolie doorheen, zo gaat de pasta niet aan elkaar plakken.
- Doe de diepvriesspinazie in een steelpannetje en schenk hier de room bij. Laat de spinazie zachtjes ontdooien. Dit wordt straks de saus.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in fijne plakjes.
- Verwarm wat olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg dan de champignons toe en bak ze even mee.
- Daarna mag de spinazie in de pan, bak deze maar kort mee zodat de groente iets kan slinken. Doe als laatste de gerookte kip bij de groenten en verwarm even mee.
- Voeg de tagliatelle toe aan de pan. Schep de bladspinazie met room uit het steelpannetje ook in de grote pan en roer alle ingrediënten door elkaar.
- Serveer de tagliatelle met spinazie en gerookte kip met flink wat Parmezaanse kaas en verse basilicum. Dat hoort nu eenmaal bij een goed bord pasta! Buon appetito!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor tagliatelle met spinazie en gerookte kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube
1 reactie
Dit gerecht gisteren gegeten, ook de kids vonden het erg lekker. En makkelijk met die diepvriesspinazie erbij: ik had deelblokjes spinazie a la creme genomen, dat werkte prima.