Summer season is on! Yes, ik heb gezien dat het de komende dagen heerlijk zomerweer gaat worden en dat betekent lekker naar buiten. Aankomend weekend begint hier ook de zomervakantie – we zijn de laatsten dit jaar – en als die voorspellingen kloppen, dan wordt het volop genieten! Tempo een tandje lager, niets hoeft en alles mag. Ik heb er al helemaal zin in! Op zonnige dagen vind ik het ideaal om als avondeten een maaltijdsalade klaar te maken. En met dat idee in mijn achterhoofd bedacht ik deze taco salade met gehakt, mais en zwarte bonen. Een van onze favoriete makkelijke gerechten, maar dan ge-salade-ficeerd. Handig toch!
Maaltijdsalades zijn hier favoriet op zomerse dagen. Op dagen dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om de keuken in te duiken. Omdat het gewoon te warm is om achter het fornuis te kruipen of omdat ik gewoon te lui ben om echt te koken. Er staan dan ook al ontelbaar veel maaltijdsalades op de blog. En er komen er deze zomer zéker nog een paar bij. Aan inspiratie namelijk geen gebrek!
Mijn geheim met maaltijdsalades is namelijk dat ik onze favoriete gerechten omtover naar een salade. Dat deed ik ook bij deze Mexicaanse taco salade met gehakt. Die is natuurlijk afgeleid van een taco maaltijd, waarbij ik de taco-schelpen altijd vul met Mexicaans gehakt, ijsbergsla, guacamole, zure room en tomatensalsa. En hoeveel ik ook van koken hou, ik heb er ook niet altijd zin in… dan staat zo’n maaltijdsalade toch even sneller op tafel hoor!
Alle ingrediënten die je bij een Mexicaans gerecht zou vinden passen, zitten dan ook in deze taco salade verwerkt. De salade kun je koud eten, al bak je natuurlijk het gehakt wel even van tevoren. Je zou dan de rode ui en paprika ook even kunnen mee-fruiten, maar dat hoeft niet. De taco-schelpen heb ik vervangen door taco-chips, dat geeft voor mij helemaal zo’n lekker-buiten-zomer-borrel gevoel. Laat het nu maar vakantie worden, ik ben er helemaal klaar voor!
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 2 kropjes romaine sla
- 1 blikje mais
- 1 blikje zwarte bonen
- 1/2 avocado
- 10 snoeptomaatjes
- 100 gram geraspte kaas
- 1/2 zak taco chips
- 2 eetlepels zure room
- 2 eetlepels tomatensalsa
- 1/2 limoen
- verse koriander
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel komijn
- snuf zout
Bereiden
- Verwarm de hapjespan op het vuur, voeg geen olie toe. Rul het gehakt in de pan en breng op smaak met cayennepeper, komijn en een snuf zout. Pers de knoflook uit boven de pan en bak nog kort even mee.
- Schil de ui en snij in hele fijne ringen. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Snij de tomaatjes in kwarten. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel even na onder de kraan.
- Snij de romaine sla in fijne reepjes. Schep de avocado uit de schil en snij hier blokjes van.
- Meng voor de dressing van de taco salade 2 el zure room met 2 el tomatensalsa en het sap van 1/2 limoen.
- Doe de romaine sla met de ui, paprika, tomaatjes, mais, zwarte bonen, avocado en het gehakt in de salade schaal. Schep de dressing door de taco salade heen. Kruimel wat taco-chips en geraspte kaas over de salade en serveer de taco salade met koriander naar smaak. Enjoy!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor taco salade met gehakt, mais en zwarte bonen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
Foto’s door Renske van Buren