Tijd voor een lekker toetje! Een stroopwafel dessert met mascarpone, slagroom en stoofpeertjes. Een soort stroopwafel tiramisu maar dan in een hele feestelijke én makkelijke variant. Dit lekkere toetje met stroopwafel is een heerlijke oer-Hollandse afsluiter van een gezellig diner met klassieke Kerstrecepten. Of zet je na een etentje met vrienden op tafel.
Het toetje, nagerecht of dessert… hoe je het ook wilt noemen, is vaak het moment om nog even lekker uit te pakken! Maar ook het moment dat iedereen eigenlijk zijn buik al goed vol heeft gegeten… Ik ga daarom voor dit feestelijke stroopwafel toetje waar je gegarandeerd punten mee scoort en dat ook nog eens gigantisch makkelijk klaar te maken is. Dit stroopwafel dessert met stoofpeer is echt de perfecte afsluiter!
Stroopwafel dessert met stoofpeer
Nagerechten in een glaasje staan altijd zo gezellig bij feestelijke diners en dit makkelijke stroopwafel dessert serveer ik dan ook in een mooi cocktailglas. Eigenlijk is dit toetje een makkelijke variant op een stroopwafel tiramisu, waarbij je dus de laagjes in het glas opbouwt. Een laagje stroopwafel kruimels, een laagje mascarpone en zo verder. Dit Hollandse nagerecht maak je af met verse stoofpeertjes.
Voor dit toetje ga ik aan de slag met kant-en-klare mini stroopwafeltjes, om het vooral lekker makkelijk te houden! De stoofperen maak ik wel zelf, dat blijf ik toch het lekkerste vinden. Mijn recept voor stoofperen ken ik inmiddels uit mijn hoofd en het handige is, je kunt de stoofperen al helemaal voorbereiden! Ook lekker om bij andere klassieke kerstrecepten zoals varkenshaas met spek en cranberry op tafel te zetten trouwens!
Meer feestelijke nagerechten:
Ben je er al over uit wat je met de feestdagen op tafel gaat zetten? Of ben je nog op zoek naar meer inspiratie? Elk ander gezellig diner met de liefste mensen om je heen kun je zeker ook waardig afsluiten met een van deze feestelijke nagerechten:
- Kerstkrans van ijs en macarons
- Limoncello cheesecake in een glaasje
- Monchou toetje met speculaas en kersen
- Hangop met frambozen en pistache
- Tiramisu met stoofperen en chocola
- Stracciatella panna cotta
Ingrediënten
- 150 gram stroopwafels (mini)
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 25 gram poedersuiker
- 2 theelepels kaneel
- 4 stoofpeertjes
Bereiden
- Maak van tevoren 4 stoofperen klaar en laat deze grotendeels afkoelen. Je kunt ze ook al helemaal vooraf bereiden en koud gebruiken in dit recept voor stroopwafel tiramisu. Snij de stoofperen in fijne blokjes.
- Hak 100 gram stroopwafels in fijne kruimels. Gebruik hiervoor de keukenmachine of een scherp mes.
- Schenk de slagroom in de mengkom en voeg hier de mascarpone aan toe. Voeg ook de poedersuiker en de kaneel toe en klop tot een luchtige mousse.
- Spatel de helft van de stroopwafel kruimels door de mousse.
- Begin met het maken van de stroopwafel tiramisu door onderin elk glas een laagje van stroopwafels kruimels te maken.
- Schep hier in elk glas een flinke lepel van de mousse op. Ga dan verder met een laagje stoofperen en dan weer een laagje mousse. Dan weer een laag kruimels, mousse en maak de tiramisu af met de stoofperen.
- Snij de overgebleven stroopwafels in grovere stukken en gebruik deze als garnering voor de stroopwafel tiramisu met stoofperen.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor stroopwafel dessert met stoofpeer? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door Renske van Buren.
3 reacties
Waarom kleine stroopwafeltjes gebruiken? Die grote zijn toch lekkerder en goedkoper, we blijven tenslotte Hollanders he.
Kan ik dit nagerecht 1 dag van te voren maken, of worden dan de stroopwafelkruimels zacht.
Dat zou ik inderdaad niet doen, dan worden de kruimels zacht! Je kunt de mascarpone mousse wel al helemaal klaar maken en dan zou ik het dessert pas vlak van tevoren in elkaar zetten. Enjoy!