Vandaag is Kelly van GoodFoodLove aan het woord! Eerder las je al een review over haar site en deden we een receptenwissel. Kelly maakte heerlijke burgers met friet en dat recept werd goed bekeken. Omdat heel Nederland in Kerstsfeer aan het komen is en nog druk op zoek is naar recepten, hieronder de bijdrage van Kelly, die een heerlijk gerecht kookte dat ik voor haar uitgezocht had. Dat het jullie mag inspireren en mag smaken!
Reny en ik vonden onze vorige GoodFoodSwap (zo hebben we hem gedoopt) zo leuk dat we besloten een speciale kersteditie te doen. We zochten allebei een lekker recept uit dat we uitwisselden en gingen maken.
Ik kreeg een heerlijk receptje van stoofvlees van haar, een echte klassieker en natuurlijk heerlijk met kerst. Ik heb her en der iets toegevoegd, het originele recept komt van Uit Pauline’s Keuken.
De alcohol uit het gerecht zal tijdens het bereiden compleet verdampen dus het is geschikt voor kinderen!
Recept stoofvlees met rode wijn:
Dit heb je nodig:
braadpan – maatbeker – geduld 😉
Ingrediënten:
- 750 gr runderlappen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 200 gr kastanje champignons in plakjes
- 1/2 winterwortel
- 2 el bloem
- 0,3 l runder bouillon
- 0,2 l rode wijn
- 2 blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- 3 plakjes ontbijtkoek
- scheut port
- peper en zout
- klontje boter
Zo maak je het:
Snij de runderlappen in blokjes van ongeveer 3 cm en braad ze rondom aan in de boter. Als het vlees bruin is, haal je het uit de pan. Snijd de uien in halve ringen, hak de knoflook fijn en snijd de champignons en wortel in halve plakjes.
Fruit de ui en de knoflook aan in het braadvocht. Voeg de champignons toe en bak deze mee. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee. Laat de bloem even zachtjes garen.
Voeg de rode wijn en de bouillon toe en laat de saus een beetje inkoken.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de winterwortel, de laurier en de kruidnagelen bij het vlees. Giet er een flinke scheut port bij en brokkel de ontbijtkoek er overheen.
Laat het stoofvlees gedurende 2 1/2 uur zachtjes stoven op een laag vuurtje. Af en toe even omroeren.
Verwijder de laurier en de kruidnagel voor het serveren.
Ik maakte er mijn favoriete ovenaardappeltjes bij: wassen, in A-parten snijden, over de bakplaat verdelen met olijfolie, rozemarijn, tijm, oregano en peper & zout en dan 30 minuutjes op 200 graden in de oven. Af en toe even omscheppen. Lekker met de gebakken witlof uit de kerst Allerhande erbij.
Merry christmas!
Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram