Spinazie salade met geitenkaas, avocado, rode biet en komkommer. Een heerlijke frisse groene salade, perfect als zomerse lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Een salade op basis van verse bladspinazie in plaats van blaadjes sla. De dressing die ik erbij maakte is zo verrassend eenvoudig maar zo lekker! Genieten dit!
We gaan richting de zomer – laat de laatste voorjaarsbuitjes maar voorbij zijn – en ik heb zin in lekker veel buiten eten. Bij de zomer denk ik aan veel salades, altijd lekker als lunch of ik serveer bij het avondeten een extra salade on the side. Deze gezonde spinaziesalade met geitenkaas is net even anders dan een gewone basis salade en daar hou ik altijd wel van. Zet het zonnetje maar aan hoor!
Spinazie salade met geitenkaas
Salade recepten…. ik ben de tel inmiddels kwijt geraakt, maar er staan er zo ontzettend veel op hier op de blog! Ik begon ooit back in the days met het delen van mijn lunch salade recepten op Instagram en zo is mijn blog uiteindelijk ontstaan. Van salade recepten krijg ik dus zeker niet genoeg en dat komt vast omdat de mogelijkheden voor salades éindeloos zijn!
Variëren kun je leren en ik ben dan ook zeker niet bang om voor deze spinazie salade eens een andere basis groente te kiezen dan gewone bladsla. Ik ben ook gek op rucola, eikenbladsla, botersla, veldsla, krulsla… maar ik hou er ook van om een salade met bijvoorbeeld spinazie te maken!
Salade met spinazie
Een salade met als basis dus verse bladspinazie. Dat is trouwens ook nog eens hartstikke gezond, want groene bladgroenten zijn ware superfoods. Kleine vitaminebommetjes op je bord, dus dat kan alleen maar win-win zijn. Zeker wanneer je spinazie rauw eet, bevat dit blaadje ontzettend veel vitaminen en mineralen (ijzer!) en antioxidanten.
Recepten met spinazie
Spinazie…. vroeger aten we de a la crème variant bij het avondeten. Met gekookte aardappels en een eitje erbij… Ik kan me eigenlijk niet zo herinneren dat we toen al veel andere gerechten met – laat staan! – verse spinazie klaar maakten. Maar daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen.
Spinazie is naast ontzettend gezond ook ontzettend veelzijdig. Tegenwoordig heb ik standaar verse spinazie in huis en is het voor mij de perfecte manier om aan bijna elke maaltijd wel wat groens toe te voegen. Er staan dus inmiddels ook heel wat spinazie recepten met verse spinazie op de blog. En vandaag een nieuwe erbij.
Lunchen met salades, dat doe ik dus al heel wat jaartjes. En ik krijg er geen genoeg van, voor mij is het dé manier om lekker veel groenten te eten. Ik ben mijn lunch salade recepten gaan uitschrijven, zodat ik jou er ook mee kan inspireren. Heb je mijn Ebook Natuurlijk lunchen met salades trouwens al?
Deze lunchsalade met spinazie is weer goed gevuld! Bij lunch salades vind ik het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten, zo zorg je voor een salade waar je de hele middag op vooruit kunt. Ook voeg ik graag kaas en nootjes toe, zo heb je de gezonde eiwitten en vetten ook weer binnen.
Salade met geitenkaas
De combinatie van spinazie en geitenkaas is natuurlijk een bekende en daarmee weet je dat je altijd goed zit! Ik hou wel van geitenkaas, zo verkruimeld over mijn salade. Op zoek naar meer inspiratie voor salades met geitenkaas? Wat dacht je van deze salade met vijgen en geitenkaas? Of deze linzensalade met kersen en geitenkaas.
In plaats van geitenkaas zou je in dit recept trouwens ook heel goed feta kunnen gebruiken. Feta wordt gemaakt van schapenmelk (vaak in combinatie met geitenmelk) en is natuurlijk ook een heerlijke combinatie met verse spinazie.
De dressing in dit recept voor spinazie salade met geitenkaas hou ik heel simpel… Want waarom moeilijk doen als er olie en balsamico azijn bestaan…. Wat dat betreft doe ik als de Italianen doen, we keep it simple!
Een goed gevulde salade heeft namelijk niet heel veel dressing nodig…. Een scheutje olie, balsamico azijn – heerlijk in combinatie met de rode biet! – en een snufje zout. Ja echt, zout is een echte smaakmaker bij een salade. Uiteraard een klein snufje, maar probeer het eens!
Nodig
Ingrediënten
- 100 gram verse bladspinazie
- 100 gram baby spinazie
- 200 gram rode biet (voorgekookt)
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 100 gram geitenkaas
- 40 gram pistachenootjes (ongezouten)
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- snuf zout
Bereiden
- Deze hoeveelheid ingrediënten is voor een salade als bijgerecht voor 4 personen. Wil je er een lunch salade van maken, dan is deze hoeveelheid voor 2 personen.
- Meng de verse spinazie met de blaadjes babyspinazie. Heb je geen baby spinazie, gebruik dan enkel de verse (grotere) bladspinazie.
- Snij de voorgekookte rode biet in blokjes. Snij de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna in blokjes.
- Verwijder de schil en de pit van de avocado en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de pistachenootjes grof.
- Voeg de rode biet, komkommer, avocado en pistachenootjes toe aan de spinazie.
- Verkruimel de geitenkaas over de spinazie salade. Maak de salade tot slot af met de dressing van olie, balsamico azijn en een snuf zout.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor spinazie salade met geitenkaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.