Zin in een snelle, smaakvolle maaltijd? Deze spinazie curry met kip zit boordevol groenten en kruidige smaken, en is binnen 30 minuten klaar! Met dit recept voor een Indiase curry met spinazie, kip en broccoli zet je heel eenvoudig een doordeweekse makkelijke maaltijd op tafel. Serveer met pittige bloemkoolrijst of met zelfgebakken naan met knoflook en koriander en ik weet zeker dat je zult smullen.
Curry recepten, er staan er al ontzettend veel op de site omdat ik het ideale snelle maaltijden vind voor drukke doordeweekse dagen. Zo zul je zien, ook deze Indiase spinazie curry met kip staat binnen mum van tijd op tafel. Zorg ervoor dat je de kruiden en smaakmakers voor dit recept standaard in huis hebt, dan kun je op elk moment in de week deze makkelijke spinazie curry op tafel zetten!
Spinazie curry met kip
Er zijn van die recepten die altijd goed zijn en bij ons thuis is dat een makkelijk curry recept met kip. Eigenlijk heb ik daar standaard de smaakmakers en belangrijkste ingrediënten voor in huis. Een goed gevulde kruidenkast is echt essentieel als je zonder pakjes en zakjes wilt koken. Ik heb mijn favoriete garam masala kruidenmix altijd klaar staan en samen met een beetje kokosmelk en tomatenpuree zet je zo een snelle spinazie curry op tafel.
Garam masala is echt een Indiase kruidenmix die je in de kast wilt hebben. Het is een kruidenmix met heel veel diepgang, een combinatie van korianderzaad, komijn, paprika, zwarte peper, kaneel, kardemom, korianderblad, laurier, kruidnagel en chilipoeder. Met echt maar 2 theelepels van deze kruidenmix maak je een fantastisch lekkere Indiase curry waarmee je eindeloos kan variëren!
Curry met spinazie
Als je dus de basis kruiden in huis hebt, kun je op elk moment van de week een rijkgevulde, romige, smaakvolle en gezonde curry met kip op tafel zetten. In dit recept ga ik voor een variant met verse bladspinazie, malse kippendijfilet, verse smaakmakers zoals gember, rode peper en knoflook. En nog extra groenten, want ik voeg ook nog rode paprika en broccoli toe.
Deze gezonde spinazie curry is dus hartstikke goed gevuld en kun je als eenpansgerecht op tafel zetten. Wil je het gerecht nog wat meer uitbreiden, serveer er dan bijvoorbeeld kruidige bloemkoolrijst of wat zilvervliesrijst bij. Of leef je uit en duik de keuken in om deze verse zelfgebakken naan met koriander en knoflook te bakken.
Meer curry met kip recepten:
Deze spinazie curry is eigenlijk echt zo’n basisrecept waar ik keer op keer op terugval. De groenten verschillen per keer, maar de basis van de kruiden, kokosmelk en kip is eigenlijk bij mijn curry recepten altijd vaste prik. Ben je op zoek naar meer makkelijke curry met kip recepten, ga dan eens aan de slag met deze gerechten:
- Curry met kip en zoete aardappel
- Gele curry met kip en doperwten
- Thaise curry met kipfilet en doperwten
- Gele kokos curry met kip, mango en cashewnoten
- Milde kokos curry met kip

Nodig
Ingrediënten
- 250 gram verse bladspinazie
- 250 gram broccoli roosjes
- 400 gram kippendijfilet
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- ½ rode peper
- 1 blikje tomatenpuree
- 250 ml kokosmelk
- 150 ml bouillon (groente)
- 1 el vissaus
- 2 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 1 tl kerrie
- verse koriander (of peterselie)
- olijfolie (om in te bakken)
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de gember en snij de rode peper fijn.
- Snij de broccoli roosjes van de steel en snij in fijne stukjes. Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna fijn.
- Snij de kippendijfilet in blokjes van zo'n 2x2 cm.
- Verwarm een scheutje olie in de pan, fruit de ui hierin aan, voeg de rode peper toe en pers de knoflook en gember uit boven de pan. Bak ook de paprika mee.
- Voeg de kip toe en bak rondom mooi bruin.
- Schep dan de tomatenpuree in de pan en voeg de garam masala, kurkuma, komijn en kerrie toe. Bak even kort mee. Schenk een beetje vissaus bij de curry.
- Schenk de kokosmelk en bouillon in de pan en voeg ook de broccoli roosjes toe. Breng de curry zachtjes aan de kook en laat zo'n 10 minuten pruttelen, tot de broccoli beetgaar is.
- Roer als laatste de spinazie door de curry en laat deze slinken. Breng de spinazie curry verder op smaak met peper en zout. Serveer direct, je kunt er eventueel zelfgebakken naan bij serveren of zilvervliesrijst.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met met dit recept voor spinazie curry met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.