Twee dingen die belangrijk zijn als je een spaghetti carbonara gaat klaar maken…. Ten eerste komt de saus voor dit gerecht dus niet – ik herhaal: niét – uit een pakje… En ten tweede, er hoort wat mij betreft dus echt geen room in dit recept… Pasta carbonara is denk ik wel een van de simpelste recepten voor een super romige pastaschotel. En omdat het zomer is, en het er zo gezellig uit ziet, voegde ik nog wat extra groenten toe!
Met mijn hoofd was ik de afgelopen weken al helemaal in Italiaanse sferen. Op de een of de andere manier kwamen er alleen maar Italiaanse recepten uit mijn handen rollen. Nou vind ik dat zelf helemaal niet erg, want ik ben gek op het eten van daar. En hier in huis hoor ik ook nooit iemand klagen….
Minstens 1 x per week staat hier wel een pastagerecht op tafel. Het leuke aan pasta’s vind ik dat je eigenlijk zo weinig nodig hebt om er wat lekkers van te maken. Vaak werkt een beetje goede olie, wat peper en een flinke dosis Parmezaan al geweldig. Die Italianen weten wel hoe je makkelijk en lekker kunt eten!
De spaghetti carbonara maak ik altijd een beetje uit de losse pols klaar… En dat is natuurlijk niet handig als ik het recept heel graag met je wil delen. Want een beetje van dit en een beetje van dat, daar heb je niet zoveel aan natuurlijk. Wat wel nog heel belangrijk is bij dit gerecht, is dat je iedereen aan tafel roept vóórdat je de saus gaat mengen. Want anders stolt het ei te snel, en dan heb je dus géén romige carbonara….
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 eieren (maat L)
- 250 gram spekreepjes
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 4 takjes verse peterselie
- 150 gram groene aspergetips
- 50 gram rucola
Bereiden
- Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti. Breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook in een minuut of 9 a 10 beetgaar.
- Zet een klein pannetje met water op het vuur voor de asperges. Snij de uiteinden van de asperges en kook ze 2 minuten in het water.
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm de koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes in, zonder verder vet of olie toe te voegen.
- Pers de knoflook uit boven de koekenpan en voeg de ui toe, bak mee tot deze glazig ziet.
- Kluts intussen in een schaaltje de eieren los. Voeg de Parmezaanse kaas toe en knip de peterselie van de takjes. Voeg tot slot nog wat peper toe.
- Belangrijk: roep nu iedereen aan tafel. Het laatste gedeelte van dit recept gaat namelijk snel en een perfecte spaghetti carbonara draait om timing. Zit iedereen aan tafel? Giet dan de pasta af en voeg toe aan de koekenpan met spek en ui.
- Laat het vuur onder deze pan op middelhoog vuur staan en voeg nu het eier-mengsel toe. Begin gelijk met omscheppen, de eieren gaan namelijk direct stollen wanneer ze in aanraking komen met een warme pan. Schep 2 a 3 keer om, laat de carbonara saus nog smeuïg blijven en zet de pan direct op tafel.
- Schep de groene asperges en rucola door de spaghetti carbonara en serveer met nog wat extra Parmezaanse kaas.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor spaghetti carbonara met groene asperges? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube