Spaghetti Carbonara! Als je het over klassiekers hebt…. dan mag het recept voor een goede, romige spaghetti Carbonara natuurlijk niet ontbreken! Dit is de hemel op een bord, van dit gerecht word ik zo gelukkig! Maar alleen als je het écht zelf maakt natuurlijk, want dit gerecht komt niet uit een pakje, zakje of potje.
Nee, ik zou niet weten wie dat ooit heeft bedacht! Het recept is ontzettend eenvoudig en bevat slechts een paar ingrediënten die je net zo makkelijk zelf door elkaar roert en waarmee je de lekkerste saus éver maakt. Ja, echt! Er is nog wel 1 ding heel belangrijk bij het maken van deze spaghetti en dat geheim deel ik natuurlijk met je!
Italiaanse spaghetti Carbonara
Daar zijn de Italianen altijd wel goed in, om met slechts een paar pure ingrediënten de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Deze spaghetti Carbonara is daar het perfecte voorbeeld van. Spek, ui, knoflook, ei, Parmezaanse kaas en peterselie. That’s it….
Nope, in dit gerecht gaat bij mij geen room! Dat vind ik echt niet nodig, want je kunt de saus ook romig maken zónder room toe te voegen…. Wel voeg ik extra groenten toe door courgette mee te bakken, zo is dit gerecht dan toch een klassieker mét een twist…
Eigenlijk is in dit recept 1 ingrediënt écht essentieel. Zonder de juiste timing wordt de saus namelijk te droog. De truc is om in de warme pan de eieren te laten stollen, maar nét zo ver dat je een heerlijke romige Carbonara saus krijgt. Bij ons thuis roep ik dan ook altijd iedereen al aan tafel vóórdat ik de eieren toevoeg aan de pan, zo weet ik dat mijn spaghetti Carbonara het aller lekkerst is!…..
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 4 eieren (maat L)
- 250 gram spekreepjes
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 4 takjes verse peterselie
Bereiden
- Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Was de courgette en snij hier fijne blokjes van.
- Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti. Breng aan de kook. Voeg de spaghetti toe aan het kokende water en kook in een minuut of 8 beetgaar.
- Verwarm de koekenpan op het vuur en bak hier de spekreepjes in, zonder verder vet of olie toe te voegen.Pers de knoflook uit boven de koekenpan en voeg de ui toe, bak mee tot deze glazig ziet. Doe de courgette ook in de pan en bak 5 minuten zachtjes mee.
- Kluts intussen in een schaaltje de eieren los. Voeg de Parmezaanse kaas toe en knip de peterselie van de takjes. Voeg tot slot nog wat peper toe.
- Belangrijk: roep nu iedereen aan tafel. Het laatste gedeelte van dit recept gaat namelijk snel en een perfecte spaghetti Carbonara draait om timing. Zit iedereen aan tafel?
- Giet dan de pasta af en voeg toe aan de koekenpan met spek, ui en courgette.
- Laat het vuur onder deze pan op middelhoog vuur staan en voeg nu het eier-mengsel toe. Begin gelijk met omscheppen, de eieren gaan namelijk direct stollen wanneer ze in aanraking komen met een warme pan.
- Schep 2 a 3 keer om, laat de carbonara saus nog smeuïg blijven en zet de pan direct op tafel. Wacht ook niet te lang met opscheppen want dan wordt de saus van de spaghetti Carbonara echt te droog. Buon appetito!
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerGa jij aan de slag met dit recept voor spaghetti Carbonara? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
8 reacties
Kan je dit recept de volgende dag opwarmen?
Of invriezen.
Ik ben alleen nl.
Groeten
Dat zou ik niet zo snel doen, dan verandert de structuur van de saus. Maar je kunt hier heel makkelijk een eenpersoons-portie van maken. Ik ga namelijk uit van 1 ei per persoon, je zou er 2 kleine voor kunnen gebruiken. De andere ingrediënten kun je ook allemaal eenvoudig in mindere hoeveelheid gebruiken. Vers is deze spaghetti echt het allerlekkerst!
bedankt.
Hai,
Héérlijke recepten!
Welke spaghetti neem/koop jij?
Groetjes Jo
Wat lief, dank je voor het compliment! Ik gebruik graag verse spaghetti en anders eigenlijk altijd van een Italiaans merk, zoals Barilla of De Cecco.
Dank je wel voor je reactie! X Jo
Kun je ei vervangen met iets anders in dit gerecht?
Hi, in spaghetti carbonara is ei wel een essentieel ingredient, het zorgt voor een romige saus. Wil je echt zonder ei, dan zou je room of creme fraiche kunnen gebruiken maar dan is het wel echt een andere pasta hoor!