Spaghetti cacio e pepe. Eh, wat? Dit is weer zo’n heerlijk traditioneel Italiaans pasta recept. Een Romeinse klassieker zelfs! Een recept voor spaghetti met kaas en peper en met slechts nog 2 andere ingrediënten. Ik voeg namelijke nog verse peterselie en een snufje zout toe.
Die Italianen kunnen dat wel, eenvoudige pasta recepten bedenken. En die makkelijke gerechten zijn natuurlijk ideaal voor doordeweekse dagen. Wanneer je de spaghetti als bijgerecht wilt eten, maar er wel een beetje smaak aan wilt geven. Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met Italiaans stoofvlees in rode wijn en je hebt een heerlijke maaltijd!
Pasta klassiekers
Pasta, in huize MYF staat er elke week wel een pastagerecht op tafel! De kinderen zijn helemaal dol op de klassieke spaghetti al ragù, de klassieke Italiaanse rode saus met gehakt.
Manlief maak ik enorm blij met spaghetti Carbonara en zelf vind ik het heerlijk om te variëren. Er staan inmiddels dan ook al heel wat pasta recepten op de blog, en er gaan er nog zeker heel veel bij komen. Pasta is ideaal als bijgerecht, of als hoofdmaaltijd. Je kunt het gerecht zo uitgebreid maken als je zelf wilt!
Zo kan een hele simpele maar goed klaargemaakte pappardelle met salie en Parmezaan ook heerlijk zijn. Ook favoriet hier in huis is pasta pesto met groenten en kipfilet. Ik zal dat recept ook snel nog eens uitwerken! Kortom, met pasta kun je echt alle kanten op, heerlijk!
Cacio e pepe
Vandaag deel ik het recept voor spaghetti cacio e pepe met je. Dit pasta gerecht komt uit de Romeinse keuken en is te vertalen als spaghetti met kaas en peper. Hoe eenvoudig wil je het hebben? In het originele recept gebruiken de Italianen Pecorino-kaas. Dat is een harde kaas gemaakt van schapenmelk. Een beetje vergelijkbaar met Parmezaanse kaas vind ik, dus dat kun je voor dit recept zeker ook gebruiken! Maar in de meeste winkels kun je tegenwoordig ook Pecorino krijgen, dus kun je het vinden, zeker proberen!
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 200 gram Pecorino kaas
- 1 theelepel peperkorrels
- snuf zout
- 3 takjes verse peterselie
- olijfolie
Bereiden
- Zet een pan water met een snuf zout op het vuur en breng aan de kook. Doe iets minder water in de pan dan je normaal zou gebruiken, het kookvocht wordt dan namelijk wat dikker door het zetmeel van de spaghetti, en dat heb je straks nodig voor de saus.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Hak de verse peterselie fijn.
- Rasp 200 gr Pecorino kaas en doe in een schaal. Voeg hier 1 soeplepel van het kookvocht van de spaghetti aan toe en roer tot een gladde saus. Gebruik eventueel nog wat extra kookvocht.
- Giet de spaghetti af maar vang het kookvocht op!
- Gebruik een vijzel om de peperkorrels fijn te maken. Verhit wat olie in een hapjespan en bak hier de peper in. Voeg de spaghetti toe aan de pan en schep ongeveer 1 soeplepel kookvocht bij de spaghetti. Blijf goed roeren.
- Schenk de kaassaus van de Pecorino bij de spaghetti in de pan en schep goed door. Laat de kaas goed smelten in de pan, voor zover dit nog niet was gebeurd. Voeg eventueel nog een extra lepel kookvocht toe aan de spaghetti.
- Serveer de spaghetti cacio e pepe met verse peterselie en bijvoorbeeld een makkelijke rucolasalade.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor spaghetti cacio e pepe? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube