Sla wraps met zoete aardappel en kikkererwten, geroosterd in de oven met kruidige Chinese 5 spice kruidenmix en met een frisse pindadressing. Dat klinkt als een feestje en dat smaakt als een feestje. Wil je een makkelijke lichte maaltijd op tafel zetten en niet al te lang in de keuken staan, dan is dit een recept voor jou!
Sla wraps zijn ideaal als je wraps wilt eten maar toch ook voor een lichte maaltijd wilt gaan. Ik kies eigenlijk altijd voor blaadjes knapperige baby romaine sla, maar je zou hier ook heel goed ijsbergsla voor kunnen gebruiken. Deze sla wraps krijgen een vegetarische vulling van zoete aardappel en kikkererwten en met de pindadressing krijgt het gerecht een friszoete Aziatische twist. Een perfecte maaltijd voor deze nazomerdagen, waarvan er hopelijk nog heel veel volgen!
Sla wraps met zoete aardappel
Ideaal, lichte wraps van knapperige blaadjes sla! Zoals gezegd gebruik je hier bijvoorbeeld baby Romaine sla voor, of ijsbergsla. Deze sla blaadjes rol je makkelijk op en zo kun je er een soort wraps van maken. Ik deelde al eerder eens een recept voor sla wraps met kip, rauwkost en tzatziki. En ook een recept voor sla wraps met Mexicaans gehakt.
Deze keer ga ik voor vegetarische sla wraps en is de vulling volledig plantaardig. De zoete aardappel en kikkererwten vormen de basis van de vulling en deze rooster je even in de oven met Chinese 5 spice kruidenmix. Hierdoor wordt de smaak van de zoete aardappel nog intenser! Met nog wat extra rauwkost zijn de wraps goed gevuld en is dit een heerlijke lichte maaltijd of makkelijke lunch!
Zoete aardappel recepten
Oh ik heb de zoete aardappel weer helemaal ontdekt en er staan inmiddels ontzettend veel zoete aardappel recepten op de blog. Natuurlijk kun je er de lekkerste frietjes van maken, maar ik gebruik de zoete aardappel ook vaak als basis voor vegetarische recepten.
Zo is het bijvoorbeeld erg lekker om zoete aardappel te roosteren. Je kunt er dan bijvoorbeeld een salade met zoete aardappel en linzen mee klaar maken. Ook wanneer de dagen straks kouder en donkerder worden, is dit knolletje een geweldige vulling voor bijvoorbeeld vegetarische curry recepten.
Chinese 5 spices kruidenmix
Chinese 5 spices kruidenmix, oftewel vijfkruidenmix, is ideaal om in huis te hebben. Zo geef je namelijk met weinig moeite een Aziatische twist aan je gerecht. Deze kruidenmix bestaat uit 5 kruiden (duh!), namelijk szechuan peper, venkel, steranijs, kruidnagel en kaneel.
De zoete aardappel en kikkererwten rooster ik graag in de oven. De zoete aardappel krijgt een nog intensere smaak, zéker in combinatie met de vijfkruidenmix. En de kikkererwten worden lekker crunchy, heerlijk zo’n krokante bite. Wist je dat je op deze manier zelfs een soort borrelnootjes van kikkererwten kunt maken? Een super lekkere en gezonde snack!
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappel (2 medium aardappels)
- 300 gram kikkererwten
- 1 krop baby romaine sla
- 50 gram wortel (julienne gesneden)
- 50 gram rode kool (vers, fijn gesneden)
- 2 takjes verse koriander
- 2 theelepels sesamzaad
- 1 salade-ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Chinese 5 spice kruidenmix
- snuf zout
Voor de pindadressing:
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel sesamolie
- ½ limoen
- 4 eetlepels water
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier.
- Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Doe de zoete aardappel in een schaal.
- Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat uitlekken. Voeg toe aan de schaal met zoete aardappel en schenk hier de olijfolie bij. Voeg de Chinese 5 spices kruidenmix toe en nog een snuf zout. Hussel goed door elkaar en spreid uit over het bakpapier. Schuif het rooster zo'n 20 minuten de warme oven in.
- Was ondertussen de sla blaadjes. Snij de koriander fijn en snij ook de salade ui in fijne ringen.
- Maak ook de pindadressing klaar door in een steelpan 2 el pindakaas te verwarmen met 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, het sap van 1/2 limoen en 4 el water. Laat de pindakaas langzaam smelten en roer tot een gladde dressing.
- Verdeel de wortel en rode kool over de sla bladeren en leg hier de zoete aardappel met kikkererwten boven op. Verdeel de sesamzaadjes en salade-ui over de zoete aardappel en breng de sla wraps verder met koriander op smaak.
- Serveer de sla wraps met zoete aardappel en kikkererwten met de pindadressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor sla wraps met zoete aardappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.