Saltimbocca! Net als vorig jaar ga ik ook dit jaar met mijn Kerst hoofdgerecht op de Italiaanse tour. En ik zal je alvast verklappen, dit recept voor saltimbocca van kalkoen past helemaal in mijn thema van no stress. Ik denk namelijk dat je nog nooit zo relaxed in de keuken hebt gestaan…. De voorbereidingen kun je al van tevoren doen en tijdens het diner ben je echt binnen no time klaar met dit feestelijke Italiaanse hoofdgerecht!
It’s beginning to look a lot like Christmas….. Het eerste wat ik in de ochtend doe is de lampjes van de kerstboom aanzetten en de kerstmuziek staat ook de hele dag op. Ik vind dit heerlijke dagen en probeer zo min mogelijk mee te gaan in alle stress en hectiek die er ook bij lijkt te horen. Niks voor mij, daar heb ik geen tijd voor, haha!
Makkelijk kerst recept met kalkoen
Om eerlijk te zijn ben ik dit jaar meer dan ooit van de makkelijke recepten voor Kerst. Ik vind het heel fijn om met mijn liefste mensen bij elkaar te zijn en samen te eten, maar ik wil er echt niet over stressen. Wat dat betreft was 2017 gewoon echt een heel hectisch jaar en daar had ik me een beetje op verkeken. Gelukkig staat ook de kerstvakantie voor de deur, kunnen we even iets rustiger aan doen!
Saltimbocca van kalkoen
Toen ik aan het bedenken was wat dit jaar de kerstrecepten op de blog moesten zijn, dacht ik terug aan die heerlijke luie zomervakantie in Italië… Wat hebben we daar in Toscane lekker gegeten en genoten van heerlijke wijntjes. Daar, buiten op het terras, at ik heerlijk zachte saltimbocca. Maar dan van kalfsvlees, want zo hoort het eigenlijk. Deze saltimbocca van kalkoen vond ik beter bij de kerst passen. Wel kalkoen, niet zo’n heel beest in mijn oven. En de smaak is echt te gek!
Ik kan me ergens ook herinneren dat mijn Italiaanse oma het vlees nog eerst door de bloem haalde, ook erg lekker! Daar ga ik ook nog een keer mee aan de slag… Je zult er trouwens versteld van staan hoe makkelijk het is om deze saltimbocca van kalkoen klaar te maken. Echt, zo easy is het maken van een kerstgerecht nog nooit geweest. Yep, dat zei ik hardop… Enjoy X-mas! Deze saltimbocca van kalkoen smaakt te gek bij de risotto met prosecco en champignons die ik morgen met je ga delen, dus stay tuned!
Meer Italiaanse hoofdgerechten:
- Kip in Italiaanse roomsaus
- Italiaanse varkenshaas met mozzarella en Parmaham
- Gevuld gehaktbrood in pancetta
- Zalm met Italiaanse kruidenkorst
- Varkenshaas met spek in witte wijnsaus
- Truffel risotto met gemengde paddenstoelen
Voorbereiden:
- Het snijden en plat slaan van de kalkoenfilets kun je al van tevoren doen. Dek het vlees goed af en laat in de koelkast liggen.
- Het klaarmaken van de saltimbocca van kalkoen is werkelijk zo gedaan, doe dit dus vlak voor het serveren.
Menu suggestie
**
Amuse in een glaasje met zalm en appel
**
Saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie
Italiaanse geroosterde aardappeltjes uit de oven
Gegrilde broccoli met courgette
**
Limoen mascarpone met blauwe bessen
Ingrediënten
- 400 gram kalkoen filet
- 4 plakken Parmaham
- 8 blaadjes verse salie
- 40 gram roomboter
- 150 ml Marsala wijn (of witte wijn)
- peper
Bereiden
- Snij de kalkoenfilets in 4 gelijke plakken. Leg op elke filet een stukje huishoudfolie en gebruik een vleeshamer of steelpan om de filet nog wat dunner te slaan. Als je slim bent, dan vraag je of de poelier of slager dit even voor je doet!…
- Bestrooi de kalkoenfilets met een snuf peper en leg dan op elke filet een plak Parmaham.
- Gebruik de cocktailprikkers om op de filets de blaadjes salie vast te zetten. Prik per filet 1 blaadje salie in de Parmaham.
- Zet de koekenpan op het vuur en laat hier de boter in smelten.
- Leg de saltimbocca van kalkoen in de pan, met de Parmaham aan de bovenkant. Bak de onderkant 2 a 3 minuten en draai de filets dan voorzichtig om. Bak de andere kant van de saltimbocca ook 2 a 3 minuten.
- Schep dan de kalkoenfilets uit de pan en leg ze op een bord. Dek af met aluminiumfolie zodat het vlees zacht blijft en niet uitdroogt. Zet het vuur nog niet uit.
- Schenk de Marsala wijn (witte wijn kan ook) in de koekenpan en steek met een spatel de aanbaksels van het vlees los. Laat de saus voor bij de saltimbocca van kalkoen even pruttelen, tot het iets ingedikt is.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga je aan de slag met dit recept voor saltimbocca van kalkoen met Parmaham en salie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
1 reactie
Deze Saltimbocca gemaakt met Kerst! Makkelijk erg lekker.