Afgelopen weekend zei ik het al, deze week doen we nog even normaal. Ik zie om mij heen het kerstgeweld al losbarsten, maar deze dagen moet er ook nog gewoon gegeten worden. Vandaag dus een makkelijk recept voor een salade met pompoen, spek en linzen. Lekker als lunch, maar ook als avondmaaltijd. Natuurlijk komen de MYF kerstrecepten er ook snel aan hoor, maar dit gerecht wilde ik toch ook nog even met je delen. Bij de salade maakte ik een honing-mosterd dressing en als je eenmaal weet hoe eenvoudig het is om dat zelf te maken, wil je nooit meer kant-en-klaar!

Ook bij mij staat de kerstboom inmiddels! Ik heb een gigantisch druk weekend achter de rug, met heel veel gezelligheid vooral. En wilde echt per sé tussendoor de boom op gaan zetten. Dus op vrijdagavond zijn we naar het tuincentrum gereden, heb ik een mooie boom uitgekozen en die heeft eerst een dagje gewoon kaal in de kamer gestaan. Op zondagmiddag heb ik de kerstmuziek op gezet en dansend en zingend de boom versierd. Ik kan daar altijd zo van genieten!

Salade met pompoen
En nu de boom staat, ben ik ook klaar voor de Kerst! De recepten heb ik al in november samen met Renske op de foto gezet, maar ik had ze nog niet uitgewerkt. Daar moet ik dan toch een beetje voor in de kerststemming zijn, haha.
Dat is nu helemaal goed gekomen, de kerstrecepten komen er aan. En voor deze week doen we nog even normaal met deze salade met pompoen, spek en linzen. En zelfgemaakte honing-mosterd dressing, heerlijk!

Nodig
- Klein pannetje
Ingrediënten
- ½ Hokkaido pompoen
- 125 gram spekreepjes
- 130 gram linzen (pot)
- 75 gram rucola
- 75 gram bladspinazie
- 10 pecannoten
- 2 takjes verse tijm
- peper
- zout
- olijfolie
Voor de honing-mosterd dressing:
- 1 theelepel honing
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels volle yoghurt
- peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met een vel bakpapier.
- Snij met een scherp mes de pompoen in parten van ongeveer 1,5 cm dik. Laat de schil gewoon zitten, maar verwijder wel de pitten.
- Leg de plakken pompoen op het bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Strooi zout, peper en de blaadjes verse tijm over de pompoen en schuif het rooster voor 20 minuten in de warme oven.
- Maak in de tussentijd de honing-mosterd dressing klaar door de honing, mosterd en yoghurt te mengen in een schaaltje. Breng eventueel extra op smaak met wat peper.
- Gebruik een klein pannetje om de spekreepjes te bakken. Giet eventueel wat vet af en bak de spekreepjes krokant en goudbruin
- Doe de rucola samen met de bladspinazie in een schaal en hussel deze door elkaar.
- Giet de linzen af in een vergiet en spoel even na met koud water. Voeg ze toe aan de salade. Hak de pecannoten grof en doe deze ook in de schaal.
- Haal de pompoen uit de oven. Verdeel de salade over 2 borden, leg de pompoen er bovenop en serveer de salade met pompoen, spek en linzen met de zelfgemaakte honing-mosterd dressing.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimer
Ga je aan de slag met dit recept voor salade met pompoen, spek en linzen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest
Foto’s: Cooked by Renkse