Oh, yes, ik hoop dat jij ook zo hebt genoten van het heerlijke weer van afgelopen weekend! Ik in elk geval wel. En ik moet ook weer een beetje wennen aan deze dagen. Is het jas aan of jas uit? Korte mouwen of lange mouwen. Plu mee of niet. Ik kan daar niet zo goed tegen hoor. Misschien een tikkeltje controledwang ofzo, maar ik weet graag waar ik aan toe ben. Is het bbq-weer? Dan gaan we lekker naar buiten toe en steken we aan het eind van de middag het vuurtje aan. Ik ben de laatste tijd veel meer van het bijgerechten op tafel zetten dan vroeger. Dan was het vooral vlees en stokbrood. Nu maak ik er graag gepofte aardappels bij. Of wat dacht je van deze salade met groene asperges en blauwe bessen. Ik vind alleen de kleuren combi al geweldig en daar word ik zo blij van!
Haha, ik hield laatst op Insta een kleine enquete. En vroeg daar ook wat je anders wilde zien op de site. Of meer of minder wilde zien. En toen zeiden een aantal mensen – I still love you!! – dat mijn intro’s af en toe wat lang zijn. En dat kan ik ergens wel begrijpen, maar ik ben nu eenmaal een prater…. Voor deze keer ga ik het wel een beetje kort houden. Het is de afgelopen weken nogal druk geweest en vandaag duik ik lekker een dagje de sauna in. Wat ik dus alleen met je wilde delen, is dit recept voor een heerlijke salade met groene asperges en blauwe bessen. Die te gek is bij de bbq, maar ook een heerlijke lunch zou zijn. En nu ben ik benieuwd, vind jij dat ik teveel klets?
Salade met groene asperges en blauwe bessen
Voor 4 personen:
- 100 gr gemengde bladsla (rucola, eikenblad, veldsla etc)
- 100 gr groene asperges
- 1/2 courgette
- 75 gr blauwe bessen
- 50 gr walnoten
- 4 el olijfolie
- 1/2 limoen
- peper
- zout
Nodig; klein pannetje, saladeschaal
Bereiden: Zet een klein pannetje met water op het vuur. Snij de harde uiteinden van de groene asperges en kook de asperges ongeveer 2 minuten. Spoel daarna af met koud water.
Was de courgette en snij in hele dunne plakken.
Doe de gemengde bladsla in een grote saladeschaal en voeg de courgette en groene asperges toe.
Maak de dressing voor de salade klaar door het sap van 1/2 limoen te mengen met 4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Schep voorzichtig de blauwe bessen en walnoten door de salade. Schenk de dressing erover en geniet!
Ga jij aan de slag met dit recept voor salade met groene asperges en blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube