Salade met gerookte eendenborst, als dat geen echte Kerst klassieker is…! Een heerlijke lauwwarme salade als voorgerecht voor de feestdagen. De smaken in deze salade spátten werkelijk waar van het bord! Voor een samenwerking op Instagram – volg je mij daar al? – zette ik dit recept op de foto en natuurlijk deel ik het ook hier met je. Het recept komt uit het decembermagazine van een bekende supermarkt en ik ben echt razend enthousiast over de combinatie van ingrediënten en over de te gekke kruiden die er worden gebruikt. Deze salade met gerookte eendenborst maak je verder af met paksoi en gekarameliseerde sinaasappel. Zo lekker! Mocht je voor de Kerst op zoek zijn naar een mooi gerecht om het kerstmenu mee te starten, dan zit je hiermee zeker goed!
De komende dagen ga ik nog veel meer inspiratie delen voor de lekkerste recepten voor Kerst. Want hoewel we de feestdagen anders vieren dan andere jaren, toch hou ik ervan om lekker te eten met de liefste mensen om mij heen. En dat kan ook in kleinere groepjes. Als voorgerecht is deze salade met eendenborst en sinaasappel wel echt een aanrader. Het is een makkelijk recept voor een heerlijke start van het diner. Eerder zette ik al eens een salade met gerookte kip op het kerstmenu en dat was ook al zo’n topper! Ook deze salade met gerookte forel is een smakelijk voorgerecht. Ik maak het je niet makkelijker zo, hè….
Ingrediënten
- 200 gr gerookte eendenborstfilet (in plakjes)
- 1 paksoi
- 4 salade uien
- 2 sinaasappels
- 8 kumquats
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel Chinese five spice kruidenmix
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels olie
Bereiden
- Snij de paksoi in repen van 1 cm, je kunt zowel het blad als de witte stronk snijden. Hou de stronk even apart van het groene blad.
- Snij de salade uien in schuine ringetjes.
- Schil de sinaasappels, snij het wit van de schil weg en snij de sinaasappels daarna in plakken.
- Snij de kumquats in dunne plakjes. Zet een grillpan op het vuur, voeg geen boter of olie toe en grill de plakjes kumquat mooi bruin.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
- Verhit de olie en de five spice kruidenmix in een wokpan, bak ongeveer 1 minuut. Leg dan de plakjes sinaasappel in de pan en voeg de honing en sojasaus toe. Bak nog een minuut mee.
- Schep de sinaasappel uit de pan en voeg de witte stronken van de paksoi en de helft van de salade uien toe. Bak zo'n 2 a 3 minuten, voeg eventueel nog extra sojasaus toe.
- Schep ook het groene blad van de paksoi nu door de ingrediënten. Draai dan het vuur uit, zodat de paksoi niet meer te veel slinkt.
- Verdeel de paksoi over vier borden. Verdeel de plakken sinaasappel, eendenborst filet en de kumquats over de borden. Maak de salade af met de geroosterde sesamzaadjes en de salade uien.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Lees meer: disclaimerVolg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!
Ga jij aan de slag met dit recept voor salade met gerookte eendenborst en sinaasappel? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!
Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube
1 reactie
Heerlijke salade! Bij gebrek aan paksoi heb ik witlof gebruikt